Weekend in Orasul lui Mozart

La sfarsit de toamna, am programat un weekend in Austria. Destinatia aleasa a fost Salzburg, loc in care s-a nascut si a trait compozitorul Wolfgang Amadeus Mozart.

Weekend in orasul lui Mozart 635

Ca de fiecare data, in ultimii ani, partener de drum a fost Dacia Logan 1.0 Sce.

Weekend in orasul lui Mozart 100

Traseul parcurs a fost urmatorul: Brasov-Sibiu-Deva-Timisoara-Arad-Budapesta-Viena-Salzburg, reprezentand aproximativ 1.300 km/sens.

In total, Loganul 1.0 Sce a parcurs 2.676 km, avand la bord 2 persoane si o incarcatura medie a portbagajului. In total, putem vorbi de aproximativ 200 kk (pasageri +bagaje).

In aceste conditii, surpriza a fost consumul de carburant pe toata aceasta distanta. La finalul calatoriei, consumul mediu indicat era de 4,6 l/100 km.

La acest consum de-a dreptul remarcabil pt un motor pe benzina a contribuit din plin si temperatura exterioara. Nu a fost necesar sa folosesc AC-ul, dar nici caldura in exces. Desigur, sunt si alti factori care influenteaza decisiv consumul de carburant: anvelope, ulei, etc. dar nu intram acum in prea multe date tehnice.

Pe scurt, la finalul calatoriei, acestea erau datele afisate in bordul masinii:

Weekend in orasul lui Mozart C1

Am alimentat o singura data in afara tarii, la Salzburg si de 2 ori in tara, la Arad.

Weekend in orasul lui Mozart 6030

 

Asa cum se poate vedea in poza de mai sus, la salzburg am alimentat 38,75 l. Aceasta cantitate de benzina am consumat-o pe traseul Arad-Salzburg, aproximativ 850 km. Un simplu calcul va confirma datele afisate de bordul masinii:

38,75: 8,5= 4,56 l/100 km

Cam atat cu informatiile tehnice despre masina!

In ceea ce priveste orasul Salzburg, trebuie spus ca are o puternica amprenta culturala. In centrul vechi al orasului sunt numeroase obiective turistice si culturale.

Weekend in orasul lui Mozart 7862

Cu siguranta, in 2 zile nu pot fi bifate toate obiectivele turistice pe care le propune Salzburg, dar o idee de ansamblu mi-am putut face, suficient cat sa-mi doresc sa revin aici.

Weekend in orasul lui Mozart C2

La final, pentru ca tot suntem pe un blog auto, o sa va arat o mica bijuterie intalnita prin centrul Salzburgului

Weekend in orasul lui Mozart C3

Sper ca v-am trezit interesul pentru acest frumos oras din Austria si va indemn sa-l treceti pe lista viitoarelor voastre destinatii de vacanta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.