Vulcanizare anvelopa fara demontarea rotii

Aparitia in trafic a unei situatii neplacute de genul unei pene de cauciuc presupune, de cele mai multe ori, apelarea la serviciile unei vulcanizari auto. Acest lucru implica pierderea de timp si un oarecare cost.

Vulcanizare anvelopa fara demontarea rotii

Pentru cei care au o minima pregatire in domeniul reparatiei/intretinerii auto exista o solutie mult mai simpla si mai rapida: achizitionarea unui set pentru vulcanizat anvelope! Aceasta asa-zisa vulcanizare se realizeaza cu ajutorul unui snur dintr-un material de cauciuc foarte moale, care se introduce in anvelopa in locul obiectului care a provocat perforarea acesteia. Introducerea in anvelopa a acestui snur se face cu ajutorul celor doua instrumente livrate in setul pentru vulcanizat.

Acest set poate fi achizionat foarte usor din magazinele de piese auto, sau chiar din hipermarket, avand preturi cuprinse intre 15 si 30 RON.

Rezolvarea unei pene de cauciuc cu un astfel de set pentru vulcanizat poate fi facuta, de cele mai multe ori, fara a fi nevoie sa demontam roata de la masina. Este suficient sa identificam obiectul care a provocat pana de cauciuc, iar apoi sa pozitionam roata, astfel incat sa putem extrage cat mai usor.

O astfel de lucrare poate fi vazuta in filmul urmator:

Vulcanizare anvelopa fara demontarea rotii-precizari finale

  • Dupa ce a fost introdus snurul in anvelopa, se reface presiunea in acea roata si se verifica sa nu mai existe pierderi de aer
  • timp de lucru: aprox 5 min.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.