Tutorial schimbare fise bujii Dacia Logan 1,4 MPI

Pentru multi poate parea ceva banal sa schimbi un set de fise pentru bujii la un motor  cum este cel de 1,4/1,6 l montat pe Logan. Si totusi, am fost intrebat de multe ori :”Cum se schimba aceste fise?” Sau, mai grav, au fost cateva cazuri cand au fost demontate toate fisele de pe motor, iar apoi nu s-a mai stiut ordinea de aprindere a motorului. Aici trebuie facuta o precizare: orice inversare a fiselor atunci cand sunt montate, va duce la o functionare defectuoasa a motorului, iar in scurt timp se va aprinde in bord martorul „check engine”.

Asadar, trebuie respectata cu strictete ordinea de aprinde a motorului. In cazul demontarii tuturor fiselor, imaginea de mai jos va va ajuta sa le remontati corect:


Tutorial scimbare fise bujii Dacia Logan 1,4 MPI Ordinea de aprindere

Ar mai trebui facuuta o precizare: atat la demontat, cat si la montat, nu se va trage/impinge cablul fisei!

La capetele fiecarei fise exista o zona cauciucata si intarita, care permite montarea/demontarea in siguranta a acesteia. In cazul in care se trage direct de cablu, exista riscul sa se deterioreze iremediabil acea fisa.

Tutorial schimbare fise bujii Dacia Logan 1,4 MPI 1

Interventia asupra acestor fise se va face de fiecare data cu motorul oprit, evitand astfel posibile erori ce ar putea fi memorate de calculatorul motorului.

Acestea fiind spuse, nu imi ramane decat sa va invit sa urmariti un scurt film demonstrativ despre inlocuirea acestor fise:

Tutorial schimbare fise bujii Dacia Logan 1,4 MPI: precizari finale

Atunci cand sunt demontate fisele de pe bujii este bine sa se sufle cu aer comprimat mizeria si praful depuse in jurul acestora. Totodata, chiar daca nu se schimba si bujiile, este indicat sa pulverizam putin spray degripant in zona filtrelor acestora.

2 comentarii la „Tutorial schimbare fise bujii Dacia Logan 1,4 MPI

  • noiembrie 19, 2018 la 12:48 PM
    Legătură permanentă

    Stiam eu ca tb puse intr o ordine .acum ceva timp cand le am schimbat am patit o si s a ars bobina din cauza asta cred.sunt bune tutorialele dvs. Daca ar fi mai multi oamenii ca dvs .pasionati de meseria lor totul ar fi mai bine dar la noi prea putini.multa sanatate si numai bine.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.