Tutorial Schimbare Ansamblu Stergatoare Renault Modus

Cum localizam acest ansamblu stergatoare Renault Modus?

La prima vedere, schimbarea ansamblului stergatoare la Renault Modus poate fi o lucrare dificila pentru un mecanic amator. Asta pentru ca accesul in compartimentul motor la Renault Modus este unul foarte restrans. Practic, odata ridicata capota motor, este foarte greu de identificat locul in care este pozitionat ansamblul stergatoarelor. Este nevoie sa demontam cele doua panouri de plastic aflate in continuarea capotei motor, intre aceasta si parbriz.

Schimbare Ansamblu Stergatoare Renault Modus–pas cu pas

Pentru demontarea primului panou, avem nevoie de o cheie torx 20, cu ajutorul careia vom cele 4 suruburi de prindere. Al doilea panou, cel inferior, este prins in 6 suruburi. Pentru demontarea acestora, avem nevoie de o tubulara de 10 si prelungitor.

Odata demontate aceste doua panouri, accesul este unul mult mai bun la ansamblul stergatoare. In acest moment pot fi demontate bratele stergatoarelor. Pentru asta avem nevoie de o inelara de 13 si de o presa pentru extras brate stergatoare. Operatiunea aceasta este similara cu cea prezentata pentru schimbarea bratelor stergatoare la Dacia Logan.

Dupa demontarea bratelor stergatoarelor, va mai fi nevoie si de indepartarea celui de-al treilea panou de plastic aflat sub acestea. Acesta este prins in cateva cleme de plastic si in 2 suruburi. Pentru demontarea celor 2 suruburi avem nevoie de o cheie torx 40. Va trebui sa avem grija si la furtunul pentru stropitoarea de parbriz.

Acest furtun se afla pozitionat in partea dreapta a masinii, pe acest panou de plastic. Poate fi extras foarte usor, prin simpla tragere din stutul montat pe furtunul care vine de la pompa. Pe acest panou se aflat montate si diuzele pentru spalatorul de parbriz. Atentie, sa nu le deterioram in timpul manipularii acestui panou de plastic!

In momentul in care avem demontat acest panou, se poate observa cu usurinta ansamblul stergatoarelor. Acum nu mai ramane decat sa desfacem cele 6 suruburi de prindere ale ansamblului stergatoare. Acestea sunt pozitionate 4 buc. pe partea dreapta a masinii si alte 2 in partea stanga.

Pentru demontarea acestor 6 suruburi avem nevoie de tubulara de 10 si un prelungitor pentru aceasta.

Ultimul pas in demontarea ansamblului stergatoare Renault Modus este declipsarea mufei instalatiei electrice.

In acest moment, ansamblul stergatoare Renault Modus poate fi indepartat de pe masina.

Montarea se face in ordine inversa demontarii.

Schimbare Ansamblu Stergatoare Renault Modus: precizari finale

timp de lucru: 1 h

Parcurgerea tuturor acestor etape poate fi vizionata in filmul de mai jos:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.