Tutorial Schimbare amortizor spate Subaru Forester

Tutorial Schimbare amortizor spate Subaru Forester-preliminarii

Proprietarii dar si pasionatii marcii probabil ca stiu faptul ca amortizoarele spate de la Subaru Forester nu reprezinta unul din punctele forte ale masinii. De cele mai multe ori, la acestea apare uzura prematura, fiind cazuri cand la 50.000 km a fost nevoie de inlocuirea acestora.

In cazul de fata vorbim despre o masina cu 175.000 km la care acum am montat al treilea set de amortizoare.Cu aceasta ocazie am constatat si o uzura pronuntata a kitului de protectie pentru amortizoare, motiv pentru care am schimbat si acest kit.

Tutorial Schimbare amortizor spate Subaru Forester-operatiunea in sine

Pentru a inlocui aceste amortizoare, avem nevoie de:

  • tubulara 12
  • tubulara 19
  • fixa/inelara 19
  • presa de arcuri
  • menghina (optional)
  • pistol pneumatic (optional)
  • dalta
  • ciocan

Modul in care efectiv se face aceasta operatiune de schimbare amortizor spate Subaru Forester poate fi vazuta in filmul urmator:

Tutorial Schimbare amortizor spate Subaru Forester-mentiuni

Pentru o mai buna functionare a noilor amortizoare inca din prima clipa dupa ce au fost montate, este bine sa fie facute in prealabil cateva comprimari ale acestuia pentru echilibrarea presiunii interioare.

O atentie deosebita trebuie acordata presei pentru arcuri. Aceasta trebuie sa fie una de calitate, sa fie in stare foarte buna si sa fie pozitionata corect.Orice pozitionare gresita sau avarie poate duce la accidentarea grava a persoanei care o foloseste.

Cam acestea ar fi informatiile de care ati avea nevoie pentru schimbarea acestor amortizoare!

Daca v-a fost de ajutor acest tutorial schimbare amortizor spate Subaru Forester , va rog sa-mi lasati un comentariu pe blog, sa va abonati la canalul meu si sa distribuiti postarea pe canalele de socializare, sa poata fi de ajutor si altor persoane interesate. Multumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.