Tomasetto STAG 200-4 Resetare interval service

Cu siguranta, multi dintre cei care au montata o instalatie GPL pe masina, s-au lovit de aceasta problema a resetarii intervalului de service pentru aceasta.

Daca lucrarile de intretinere ale instalatiei GPL sunt facute pe cont propiru, atunci, in multe cazuri, este ignorata problema resetarii intervalului de service. Acest lucru face ca, dupa o perioada de timp/nr de km parcursi, sa apara un semnal sonor la pornirea masinii, sau la punerea contactului. Acesta este indiciul ca intervalul de service al instalatiei GPL a fost depasit. Aparitia acestui semnal sonor nu modifica in niciun fel parametrii de functionare ai instalatiei GPL.

Tomasetto STAG 200-4 Resetare interval service: Cum se realizeaza

Pentru a putea reseta intervalul de service, avem nevoie de o interfata adaptata tipului de calculator ce comanda instalatia GPL si, bineinteles, de un soft adecvat pentru aceasta.

In cazul meu, avand o instalatie Tomasetto STAG 200-4 montata pe Dacia Logan 1,4, am folosit o interfata originala Stag. Softul poate fi descarcat de pe internet, sau il primiti odata cu interfata pe un CD. Instalarea softului si utilizarea interfetei nu ar trebui sa ridice probleme unui utilizator de PC.

Iata cum au decurs lucrurile in cazul meu:

In final, ar mai trebui precizat ca achizitia unei interfete pentru calculatorul instalatiei GPL nu este una foarte costisitoare, preturile pornind de la 100 Ron. Avand in vedere faptul ca aceasta interfata poate fi folosita si pentru identificarea/stergerea diferitelor erori, dar si  pentru modificarea diversilor parametri de functionare ai instalatiei, consider ca isi merita pe deplin banii.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.