Schimbare/improspatare lichid servodirectie Subaru Forester

Pentru ca iarna este aproape, m-am gandit sa vorbim putin despre modul in care poate fi facuta operatiunea de schimbare/improspatare lichid servodirectie Subaru Forester. De cele mai multe ori, producatorul recomanda schimbul acestui lichid dupa 60.000 km.

Schimbare improspatare lichid servodirectie Subaru Forester

Schimbarea/improspatarea lichidului servodirectie Subaru Forester poate fi facuta intr-un mod foarte simplu, daca folosim o pompa pentru aspirarea lichidelor petroliere.

Schimbare improspatare lichid servodirectie Subaru Forester 0

O asemenea pompa poate fi achizitionata din magazinele de bricolaj sau hipermarket, avad un pret in jurul a 50 RON.

Cu ajutorul acestei pompe se aspira din vas lichidul servodirectiei, completandu-se ulterior cu lichid pana la nivelul indicat.

Schimbare improspatare lichid servodirectie Subaru Forester1

Daca se doreste inlocuirea completa a lichidului, se repeta operatiunea de 2-3 ori, avand grija ca dupa fiecare inlocuire partiala a lichidului, sa pornim motorul si sa facem cateva ture complete ale directiei stanga-dreapta.

Chiar si asa, timpul de lucru este mult mai mic decat in cazul in care se apeleaza la metoda clasica. Eu am optat pentru improspatarea acestui lichid la fiecare 10.000 km.

In final, ar mai trebui spus ca, daca acest lichid al servodirectiei nu este schimbat/improspatat la timp, in prima faza vor aparea zgomote la nivelul pompei si a acsetei de directie in timpul utilizarii, pentru ca mai tarziu sa apara avarii mult mai grave si mai costisitoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.