Schimbare termostat Dacia logan 1.4

Schimbarea termostatului la Dacia Logan, ca de altfel la majoritatea masinilor, este, de multe ori neglijata, ajungandu-se la blocarea acestuia si chiar la avarii grave ale motorului.

Blocarea termostatului pe pozitia „inchis” duce la supraincalzirea motorului si, in final, la arderea garniturii de chiuloasa. In cazul in care termostatul se blocheaza pe pozitia „deschis”, in perioadele mai reci ale anului, va face ca motorul sa nu functioneze la temperatura optima, crescand astfel consumul de carburant. Din aceste motive recomand schimbarea termostatului dupa cca 100.000 km fara a astepta avarierea lui.

Operatiunea de schimbare a termostatului Dacia Logan 1.4 este una destul de simpla, necesitand practic o singura cheie: tubulara de 8.

Trebuie, totusi, sa acordam o atentie sporita modului in care asezam garnitura pe noul termostat si nu e rau daca aplicam si un strat subtire de silicon, pentru a asigura o etanseizare perfecta.

Tot in acest sens recomand si strangerea progresiva a celor 3 suruburi ale carcasei termostatului, evitand deteriorarea garniturii.

Acest tutorial schimbare termostat Dacia Logan 1.4 este realizat in modul video (este un tutorial foto, pe pasi).

Daca v-a fost de ajutor acest tutorial schimbare termostat Dacia Logan 1.4 , va rog sa-mi lasati un comentariu pe blog, sa va abonati la canalul meu si sa distribuiti postarea pe canalele de socializare, sa poata fi de ajutor si altor persoane interesate. Multumesc!

One thought on “Schimbare termostat Dacia logan 1.4

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.