Schimbare simering axa cu came, kit distributie si pompa de apa Logan 1.4 MPI

Necesitatea schimbarii kitului de distributie in cazul pe care-l voi prezenta astazi a aparut odata cu prezenta unei pete de ulei in zona alternatorului. Cauza acestor pierderi de ulei s-a dovedit a fi simeringul de la axa cu came, iar schimbarea acestuia implica demontarea curelei de distributie si a pinionului de la axa cu came.

Pentru a avea mai mult spatiu de lucru la demontarea pinionului de la axa cu came,am ales sa demontez si capacul de la culbutori, Cu putina atentie si rabdare, acest lucru este posibil si fara demontarea capacului mentionat.

Eu sunt de parere ca prima varianta este mai buna, nu doar pentru spatiu, ci si datorita faptului ca, odata demontat capacul de la culbutori, putem observa foarte usor semnul de la axa cu came la care se aliniaza semnul de pe pinion pentru o punere la punct perfecta a distributiei.

Oricum, principalele repere la montarea noii curele de distributie strebuie sa fie semnele de pe aceasta.

Pentru a evita eventualele probleme ce pot aparea in viitor, am optat si pentru schimbarea simeringului de la pinionul arborelui cotit, dar si pentru schimbarea pompei de apa.

La aceasta reparatie recomand folosirea unor piese de calitate foarte buna, stiindu-se faptul ca orice sincopa aparuta la distributie poate duce la avarierea grava a intregului motor.\Acesta este motivul pentru care este nevoie de o experienta peste medie a celui care doreste sa faca pe cont propriu o asemenea lucrare.

Acest tutorial Schimbare simering axa cu came, kit distributie si pompa de apa Logan 1.4 MPI este realizat in modul video (este un tutorial foto-video, pe pasi).

 

Daca v-a fost de ajutor acest tutorial Schimbare simering axa cu came, kit distributie si pompa de apa Logan 1.4 MPI , va rog sa-mi lasati un comentariu pe blog, sa va abonati la canalul meu si sa distribuiti postarea pe canalele de socializare, sa poata fi de ajutor si altor persoane interesate. Multumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.