Schimbare bucsa brat fata si pivot Subaru Forester

O noua problema de rezolvat la Subaru Forester: masina prezinta zgomot la trecerea peste denivelari. Problemele pe care le-am constatat au fost urmatoarele:

  • bucsa mare de la brat suspensie prezinta uzura accentuata
  • pivotul are joc

In ambele cazuri, solutiile tehnice la care au apelat cei de la Subaru sunt unele mai putin fericite, din punctul meu de vedere.

In cazul bucsii de la brat, desi este o piesa de sine statatoare, aceasta poate fi demontata de pe masina doar dupa demontarea completa a bratului suspensiei, din cauza lungimii prea mari a axului.

In cazul pivotului apar alte probleme: acesta este montat in fuzeta, iar demontarea celui vechi este practic imposibila fara a demonta fuzeta complet de pe masina. In acest caz vom avea nevoie si de un reglaj ulterior al unghiului de cadere, folosind surubul excentric de la amortizor.

Sfat: in multe cazuri apar probleme la desfacerea surubului de la pivot. Daca acesta este deteriorat si nu mai poate fi folosit, o solutie la indemana este folosirea unui surub de pivot de Dacia Logan, acesta fiind practic identic cu cel de la Subaru din punctul de vedere al diametrului si al pasului de la filet.

Singura diferenta apare la lungimea filetului, dar acest mic neajuns poate fi depasit prin folosirea piulitei cu care vine acest surub, chiar daca acesta se infileteaza direct in fuzeta pentru inceput (in cazul Loganului, fuzeta nu are filet, deci este absoluta nevoie de piulita de siguranta).

Acest tutorial  Schimbare busca brat fata si pivotSubaru Forester este realizat in modul video (este un tutorial foto, pe pasi). 

Daca v-a fost de ajutor acest tutorial  Schimbare busca brat fata si pivot Subaru Forester, va rog sa-mi lasati un comentariu pe blog, sa va abonati la canalul meu si sa distribuiti postarea pe canalele de socializare, sa poata fi de ajutor si altor persoane interesate. Multumesc!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.