Schimbare bec consola centrala Dacia Logan

Cele trei comutatoare de pe consola centrala a bordului la Logan sunt iluminate de un singur bec. Acesta este pozitionat pe spatele modulului ce inglobeaza cele trei comutatoare. Desi la prima vedere poate parea destul de complicata inlocuirea acestui bec, in realitate nu ar trebui sa dureze mai mult de 10 min. intreaga operatiune de schimbare bec consola centrala Dacia Logan.

Pentru a putea ajunge la acest loc este nevoie sa fie parcurse urmatoarele etape:

  1. extragem ornamentul gri al consolei centrale. Acesta se declipseaza incepand cu partea de jos. Pentru clemele din lateral, eu m-am folosit si de lama unui cutit
  2. Indepartam mufele butoanelor aflate pe ornamentul consolei centrale:

– AVARII

– DEZABURIRE

– INCHIDERE CENTRALIZATA

– GEAMURI ELECTRICE (daca este cazul)

3. identificam cele 2 suruburi de prindere ale modulului al carui bec  dorim sa-l schimbam. Desfacem aceste suruburi  folosind o surubelnita torx 20. Impingem cele 2 cleme aflate in imediata apropiere a suruburilor si extragem acest modul din bord.

4. indepartam mufa care alimenteaza intregul modul de comanda al climatizarii

5. impingem modulul spre interiorul bordului, iar apoi il rotim in sus 180°, astfel incat sa avem acces la becul care trebuie schimbat.

6. folosim o tubulara mica de 8 cu  prelungitor, pentru a putea roti de soclul becului. Este suficient sa fie rotit cca 90°, pentru a putea fi scos.

7. Se inlocuieste becul, parcurgand etapele scrise mai sus in ordine inversa.

Filmul urmator prezinta parcurgerea acestor etape:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.