Schimbare arcuri spate Dacia Logan

Motivul pentru care m-am hotarat sa schimb arcurile de spate la acest Logan este acela ca masina era mult prea lasata de spate, chiar si in conditiile in care nu era incarcata. Mai mult, in ultima perioada, devenise din ce in ce mai vizibil faptul ca arcul din dreapta era mai moale, masina stand in permanenta usor inclinata pe aceasta parte.

Dupa cateva investigatii sumare si beneficiind de o oferta de pret foarte buna pentru un set de arcuri SH de origine, am hotarat sa le schimb. Operatiunea in sine de schimbare arcuri spate Dacia Logan se poate face destul de usor.Aveti nevoie de o singura cheie, si anume tubulara de 18, cu care se desfac cele 2 suruburi ce prind amortizoarele de puntea spate. Singura conditie ca totul sa decurga usor este sa suspendati in acelasi timp ambele roti de pe spate ale masinii. Ar mai trebui spus ca la montajul noilor arcuri aveti nevoie de un cric pentru a ridica puntea (cu aceasta ocazie se comprima si arcul) pana in pozitia in care poate fi montat amortizorul la locul lui. Se procedeaza similar si pe cealalta parte, iar mai apoi se coboara masina de pe cei doi suporti de sustinere. Precizez ca nu e nevoie sa demontati rotile.

Lucrarea este similara cu cea prezentata aici pentru Renault Modus. Singura diferenta consta in dimensiunile arcurilor si in forma tampoanelor de cauciuc pe care acestea se sprijina.

Toate detaliile referitoare la operatiunea de schimbare arcuri spate Dacia Logan se gasesc in filmul urmator:

 

4 comentarii la „Schimbare arcuri spate Dacia Logan

 • noiembrie 8, 2016 la 8:54 AM
  Legătură permanentă

  Salutare!

  Al meu Logan 1.4/2007/82.000 Km sta cam inclinat de parta stanga-spate. Suspectez arcul, deoarece amortizorul nu pare a fi curs, nu troncane si la clasica verificare prin balans isi revine imediat.
  Intrebarea este: se poate schimba doar arcul cu pricina sau trebuie neaparat sa le schimb pe amandoua de pe spate?

  Multumesc!

  Răspunde
  • noiembrie 10, 2016 la 6:39 PM
   Legătură permanentă

   Recomandat este sa schimbi ambele arcuri, dar, in cazuri extreme , merge sa schimbi si un arc. Problema este ca cei de la Dacia au montat in decursul timpului vreo 3 modele de arcuri, cu trei dimensiuni. In acest caz va trebui sa-l demontezi de pe masina si pe cel bun pt. a-l masura. In ceea ce priveste amortizorul, daca este pe gaz nu are ce sa curga, sa fie ceva vizibil.

   Răspunde
 • noiembrie 30, 2018 la 7:09 AM
  Legătură permanentă

  Salut. Am un logan 1.4 2007 73.000km gpl…Mi se pare mie ca sta un pic lasata de spate iar mai ales cand se urca 1 pers sau 2 in spate mi se pare ca e o barcutaa mica. Ce ii pot face sa fie teapana?

  Răspunde
  • noiembrie 30, 2018 la 1:36 PM
   Legătură permanentă

   Salut.
   Aici sunt doua probleme diferite:
   -inaltimea pe puntea spate o rezolvi schimband arcurile. Pe Logan s-au montat mai multe tipuri de arcuri, de lungimi diferite. Poti alege sa-i montezi varianta de arcuri cea mai lunga. ( aceasta problema am avut-o si eu)
   -in ceea ce priveste faptul ca masina se comporta ” ca o barcuta ” , mai ales cand este mai incarcata , problema vine din amortizoare. Presupun ca sunt cele originale, din moment ce masina are doar 73.000KM.

   Daca vrei sa fie mult mai ” teapana” poti alege sa-i montezi amortizoare si arcuri de MCV, dar vei pierde la capitolul confort.

   Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.