Schimbare amortizor spate Renault Modus

Puntea spate la Modus este foarte apropiata, din punct de vedere al arhitecturii, cu cea de Logan. In aceste conditii si amortizoarele spate seamana foarte mult cu cele de Logan, fiind o mica diferenta de marime. In rest, sistemul de prindere, atat pe punte cat si pe caroserie, este identic. Asadar, puteti avea informatii in plus consultand postarea referitoare la amortizoare spate Logan. 

Schimbare amortizor spate Renault Modus–scule necesare

Revenind la problema de azi, pentru aceasta operatiune de schimbare amortizor spate Renault Modus avem nevoie de:

  • tubulara 18
  • inelara 17
  • fixa 6
  • un cric.

Efectuarea operatiunii de Schimbare amortizor spate Renault Modus

In prima faza este bina sa slabiti surubul de prindere a amortizorului pe punte, in a doua etapa se desface complet piulita din capatul amortizorului (prin portbagaj), iar apoi se revine la surubul de prindere pe punte si se desface complet. Acest lucru l-ati putut vedea si in tutorialul de schimbare a arcurilor pe spate.

Odata extras amortizorul, trebuie sa aveti grija sa nu cada bucsile de prindere pe caroserie. In cazul in care nu sunt uzate, iar noul amortizor nu vine la pachet cu un kit nou de protectie, aceste bucsi vor fi reutilizabile, precum si burduful pe protectie, care va fi recuperat de pe amortizorul uzat.

Operatiunea de montare se face in ordine inversa, ajutandu-ne de cric pentru a pozitiona corect gaura de prindere a amortizorului cu cea de pe punte, dupa ce, in prealabil, amortizorul a fost prins in partea de sus cu piulita aferenta.

Toate detaliile le vedeti in filmuletul urmator, unde aveti pasii foto ai acestei operatiuni de schimbare amortizor spate Renault Modus:

Schimbare amortizor spate Renault Modus–precizari finale

Ar mai trebui spus ca un set de amortizoare bune, de regula, dupa 60.000 km nu mai functioneaza in parametri normali, afectand negativ comportamentul masinii.

Daca optati pentru amortizoare low cost, atunci acest interval se reduce drastic, de multe ori injumatatindu-se.

In cazul de fata, amortizoarele schimbate sunt cele originale, iar masina are 85.000 km. La acest nr. de km, acestea aveau un grad de uzura foarte mare, necesitand schimbare imediata.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.