Schimbare amortizor fata Logan

Dupa ce am vazut cum se efectueaza schimbarea amortizorului spate Logan, trecem acum la operatiunea de schimbare amortizor fata Logan.

Demontarea ansamblului arc-amortizor fata la Logan poate fi facuta fara a avea nevoie de prea multe dotari de service. Cu putina indemanare si cateva scule, in cca. 1 ora problema se rezolva.

Asadar, avem nevoie de urmatoarele scule:

– cheie inelara cot 21

– cheie inelara cot 27

– cheie inelara cot 18

– cheie imbus 6

– cheie tubulara 18

– cric

Pentru o mai usoara demontare, este bine ca prima piulita a amortizorului sa fie demontata complet inainte de a suspenda roata, iar cea de-a doua piulita a amortizorului sa fie doar slabita. La acest tip de suspensie nu este nevoie de folosirea presei pentru arc.

Eu recomand ca, odata cu inlocuirea amortizorului, sa inlocuim si rulmentul de sarcina, precum si flansa de cauciuc in care acesta este montat.

In cazul amortizoarelor pe gaz nu trebuie neglijata operatiunea de egalizare a presiunii in amortizor prin cateva comprimari ale acestuia inainte de montaj.

Acest tutorial schimbare amortizor fata Logan este realizat in modul video (este un tutorial foto, pe pasi). Vizionare placuta!

Un alt tutorial schimbare amortizor spate Logan se poate vedea si aici, sau mai puteti urmari discutiile de pe forumul dedicat. 

Daca v-a fost de ajutor acest tutorial schimbare amortizor spate Logan, va rog sa-mi lasati un comentariu pe blog, sa va abonati la canalul meu si sa distribuiti postarea pe canalele de socializare, sa poata fi de ajutor si altor persoane interesate. Multumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.