Resetare Interval service Dacia Logan 2

Incepand cu anul 2017, DACIA a schimbat modul in care poate fi resetat intervalul de service in calculatorul de bord. Aceasta functie, neputand fi accesata din butonul calculatorului, evident ca nu mai poate fi facuta nici resetarea , atunci cand sunt schimbate consumabilele (ulei + filtre).

La aceste modele de DACIA este nevoie de o interfata care sa permita accesarea functiilor calculatorului de bord si, evident, resetarea acestor parametri.

In unele cazuri este posibila si activarea acestei functii pe bord. Astfel, la urmatoarea revizie, intervalul de service va putea fi resetat printr-o apasare prelungita a butonului calculatorului de bord. Acest lucru poate va face obiectul unei postari viitoare.

Revenind la situatia de acum, eu am folosit o interfata CAN-CLIP v 183. Aceasta permite conectarea la calculatorul masinii prin intermediul mufei OBD2 si vizionarea/modificarea diverselor functii si parametri ai acestuia.

Evident ca aceasta interfata poate citi /sterge si eventualele coduri de aroare, pe care calculatorul masinii le-a memorat. De data asta nu a fost nevoie.

In filmul urmator pot fi vazuti exact pasii pe care i-am parcurs pentru a putea reseta intervalul de service la Dacia Logan 2:

Operatiunea nu este una foarte complicata, atata timp cat dispunem de o astfel de interfata CAN-CLIP. mie personal mi s-a parut mai complicata instalarea programului pe calculator decat folosirea lui la masina.

In mod cert, aceasta varianta de resetare a intervalului de service nu este singura disponibila pe piata si, cu siguranta, nu este nici cea mai simpla.

Eu am ales aceasta interfata, considerand ca este o varianta completa, care imi va permite diagnosticarea masinii si in viitor, indiferent de problemele ce vor aparea pe durata de viata a acesteia.

4 comentarii la „Resetare Interval service Dacia Logan 2

 • ianuarie 23, 2021 la 9:25 PM
  Legătură permanentă

  buna ziua !
  ma puteți ajuta cu un Can Clip, nu stiu sa il folosesc pe masina pt functii ascunse, computer bord Activare calculator bord (arata consum,km Activare temperatura exterioara temperatura apa Dezactivare sunet centura uitata Dezactivare start stop Activare aprindere avarii la franare brusca Verificare km Schinbare linba tot ce nu este activat! ma poti indruma? poate cu un filmulet cum se fac activarile! mersi ofer 100 pentru un filmuleț sa invaț

  Răspunde
  • ianuarie 23, 2021 la 9:39 PM
   Legătură permanentă

   Salut!
   Eu nu ofer sfaturi contra cost. Daca pot sa ajut pe cineva o fac , pur și simplu, fara a cere ceva in schimb.
   In cazul tau , trebuie să știi că nu orice model de Dacie suporta activările funcțiilor pe care tu ți le dorești.
   În același timp, mai trebuie să știi că nu orice versiune de soft can – clip permite activarea acestor funcții.
   Dacă îți dorești să faci singur aceste activări este f. bine dar eu cred că trebuie sa te documentezi temeinic înainte.

   Răspunde
 • decembrie 31, 2021 la 10:36 AM
  Legătură permanentă

  Eu cuprogramul ddt4all am făcut resetarea. Se poate face cumva sa nu mai apara acest martor, sau să se facă resetarea din manetă, ca la km parțiali?

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.