Resetare Interval service Dacia Logan 2

Incepand cu anul 2017, DACIA a schimbat modul in care poate fi resetat intervalul de service in calculatorul de bord. Aceasta functie, neputand fi accesata din butonul calculatorului, evident ca nu mai poate fi facuta nici resetarea , atunci cand sunt schimbate consumabilele (ulei + filtre).

La aceste modele de DACIA este nevoie de o interfata care sa permita accesarea functiilor calculatorului de bord si, evident, resetarea acestor parametri.

In unele cazuri este posibila si activarea acestei functii pe bord. Astfel, la urmatoarea revizie, intervalul de service va putea fi resetat printr-o apasare prelungita a butonului calculatorului de bord. Acest lucru poate va face obiectul unei postari viitoare.

Revenind la situatia de acum, eu am folosit o interfata CAN-CLIP v 183. Aceasta permite conectarea la calculatorul masinii prin intermediul mufei OBD2 si vizionarea/modificarea diverselor functii si parametri ai acestuia.

Evident ca aceasta interfata poate citi /sterge si eventualele coduri de aroare, pe care calculatorul masinii le-a memorat. De data asta nu a fost nevoie.

In filmul urmator pot fi vazuti exact pasii pe care i-am parcurs pentru a putea reseta intervalul de service la Dacia Logan 2:

Operatiunea nu este una foarte complicata, atata timp cat dispunem de o astfel de interfata CAN-CLIP. mie personal mi s-a parut mai complicata instalarea programului pe calculator decat folosirea lui la masina.

In mod cert, aceasta varianta de resetare a intervalului de service nu este singura disponibila pe piata si, cu siguranta, nu este nici cea mai simpla.

Eu am ales aceasta interfata, considerand ca este o varianta completa, care imi va permite diagnosticarea masinii si in viitor, indiferent de problemele ce vor aparea pe durata de viata a acesteia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.