Reparatie esapament Dacia Logan

O problema destul de des intalnita la Logan este ruginirea esapamentului in zona sudurilor de la toba de mijloc. Aceasta situatie poate fi constatata exclusiv printr-o  verificare vizuala a traseului esapamentului, pierderea de gaze, in prima faza fiind minima. In consecinta, si zgomotul suplimentar este aproape insesizabil.  Cu toate acestea, daca nu se intervine din timp pentru refacerea sudurilor, avaria se mareste si, cu siguranta, va necesita schimbarea tobei de mijloc sau a esapamentului in intregime.

In cazul de fata, am constatat si ruperea partiala a unui suport de prindere a esapamentului, cel din zona catalizatorului, asa ca am refacut si aceasta sudura.

Este bine de amintit faptul ca, in cazul in care se foloseste un aparat de sudura electric, este bine ca in timpul efectuarii sudurii sa se deconecteze bateria pentru a evita deteriorarea alternatorului si/sau a altor componente electrice.

In final mai trebuie spus faptul ca, pentru a asigura o etanseizare perfecta in zona unde sudura a fost refacuta, am aplicat si un strat de silicon rezistent la temperaturi inalte.

Cum a decurs totul se poate vedea in imaginile urmatoare:

Daca v-a fost de ajutor acest tutorial Reparatie esapament Dacia Logan , va rog sa-mi lasati un comentariu pe blog, sa va abonati la canalul meu si sa distribuiti postarea pe canalele de socializare, sa poata fi de ajutor si altor persoane interesate. Multumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.