Renault Modus–Eroare Braking Fault (diagnosticare si stergere)

Tutorial video rapid in care se explica pas cu pas cum a aparut aceasta eroare Braking Fault, cum a fost diagnosticata si stearsa din calculatorul masinii Renault Modus

Dupa o perioada mai lunga de timp in care nu a fost folosita masina, la punerea contactului a aparut in bord mesajul „Braking Fault”, insotit de patru martori luminosi: ABS, frana de mana, STOP si cheie service.

Motorul a pornit si a functionat foarte bine, la fel ca si masina in ansamblul ei.

Renault Modus–Eroare Braking Fault (diagnosticare si stergere)

Dupa o scurta testare in trafic, am constatat ca problema este la ABS. Acesta nu mai functiona, dar restul sistemului de franare functiona in parametri normali.

In acest caz, solutia a fost sa apelez la o interfata pentru diagnoza auto (Delphi), cu ajutorul careia am putut afla codul de eroare inregistrat in calculatorul masinii. Acesta a fost DF 001. 

Asta presupune o problema in alimentarea cu tensiune a centralei ABS. In cazul meu, a fost vorba de baterie, care nu mai era in parametri optimi, dar la fel de bine acest cod de eroare poate aparea si in cazul unui fir intrerupt/desprins, siguranta arsa, mufa care nu face contact, etc.

Am inlocuit bateria, am sters codul de eroare cu ajutorul interfetei pentru diagnoza si problema s-a rezolvat.

In filmul urmator se pot vedea toti pasii parcursi pentru stergerea erorii Braking Fault

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.