Renault Modus–Eroare Braking Fault (diagnosticare si stergere)

Tutorial video rapid in care se explica pas cu pas cum a aparut aceasta eroare Braking Fault, cum a fost diagnosticata si stearsa din calculatorul masinii Renault Modus

Dupa o perioada mai lunga de timp in care nu a fost folosita masina, la punerea contactului a aparut in bord mesajul „Braking Fault”, insotit de patru martori luminosi: ABS, frana de mana, STOP si cheie service.

Motorul a pornit si a functionat foarte bine, la fel ca si masina in ansamblul ei.

Renault Modus–Eroare Braking Fault (diagnosticare si stergere)

Dupa o scurta testare in trafic, am constatat ca problema este la ABS. Acesta nu mai functiona, dar restul sistemului de franare functiona in parametri normali.

In acest caz, solutia a fost sa apelez la o interfata pentru diagnoza auto (Delphi), cu ajutorul careia am putut afla codul de eroare inregistrat in calculatorul masinii. Acesta a fost DF 001. 

Asta presupune o problema in alimentarea cu tensiune a centralei ABS. In cazul meu, a fost vorba de baterie, care nu mai era in parametri optimi, dar la fel de bine acest cod de eroare poate aparea si in cazul unui fir intrerupt/desprins, siguranta arsa, mufa care nu face contact, etc.

Am inlocuit bateria, am sters codul de eroare cu ajutorul interfetei pentru diagnoza si problema s-a rezolvat.

In filmul urmator se pot vedea toti pasii parcursi pentru stergerea erorii Braking Fault

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.