Renault Modus-100.000 km si 12 ani

Renault Modus este o masina care nu poate fi vazuta foarte des pe soselele din Romania. Si asta pentru ca este un monovolum, cel mai mic monovolum din portofoliul Renault. In general, monovolumele nu inregistreaza vanzari foarte mari, fiind un segment auto mai putin cautat.

Revenind la acest Renault Modus, trebuie spus ca s-a cpnservat impecabil in acesti 12 ani. In acest moment nu are nicio pata de rugina, ceea ce, trebuie recunoscut, este o adevarata performanta in ziua de astazi.

Renault Modus--100.000 km si 12 ani

Din punct de vedere tehnic, masina face fata si astazi fara probleme cerintelor traficului.

Renault Modus--100.000 km si 12 ani 0

In ceea ce priveste fiabilitatea, si aici pot spune ca se situeaza peste medie. In acesti 100.000 km au fost schimbate la masina urmatoarele piese: 2 seturi placute frana, 1 set discuri de frana, 1 set amortizoare, 2 seturi distributie, 1 capat de bara, 1 set de arcuri, 1 motoras pentru comanda recircularii aerului.

Majoritatea  acestor piese au avut o uzura normala, raportata la nr de km la care au fost schimbate.

Cu adevarat o problema de fiabilitate au avut arcurile acestei masini, care, rand pe rand, s-au rupt in mod inexplicabil. Acest lucru s-a rezolvat odata cu schimbarea lor, iar pana in acest moment noile arcuri se comporta bine.

Din punctul de vedere al motorizarii, vorbim despre un motor de 1,4 16V 98CP. Pentru aceasta caroserie este suficient, daca nu ai pretentii foarte mari in ceea ce priveste demarajul..

Acest motor se comporta mult mai bine la turatii mai mari, pe alocuri fiind chiar surprinzator in intervalul 3500-4000 km.

In ceea ce priveste consumul mediu, acesta se afla undeva in jurul valorii de 6%. Aceasta este o valoare onesta pentru acest tip de motorizare.

Cam acestea ar fi, pe scurt, impresiile mele despre aceasta masina. Daca te impaci cu acest tip de caroserie si ai asteptari corecte, cu siguranta Renault Modus nu te va dezamagi!

Din punctul meu de vedere, masina poate fi oricand o optiune pentru cei ce nu au nevoie de portbagaj foarte mare, dar nu vor sa faca rabat la confort pe timpul calatoriilor.

Renault Modus--100.000 km si 12 ani 1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.