Probleme acumulator Renault Modus

Astazi o sa va prezint o problema electrica aparuta la un Renault Modus, care pare destul de rara si, la prima vedere, poate pune in dificultate chiar si un electrician profesionist.

Probleme acumulator Renault Modus

In timpul functionarii, fara a da alte semne in prealabil, autovehiculului i s-au aprins in bord martorii „stop”, „cheia de service”, „ABS”, „baterie”. Din acel moment s-a continuat rularea pana la destinatie fara a mai opri motorul si cu acesti martori aprinsi in permanenta pe bord.

Odata oprit motorul, a fost imposibil sa mai fie pornit, dand semne evidente ca nu mai are suficient curent. Dar…surpriza!!!!!

Dupa ce am desfacut ornamentele si plasticele pentru a putea ajunge la baterie, am masurat tensiunea din aceasta si aparatul indica 12,60 V, tensiune mai mult decat suficienta pentru a putea porni motorul.

Pentru ca deruta sa fie totala, precizez ca si „ochiul magic” cu care este echipat acumulatorul prezenta culoarea verde, ceea ce indica faptul ca totul este ok.

Cum am rezolvat aceste Probleme acumulator Renault Modus

Dupa alte cateva investigatii, am ajuns la concluzia ca acumulatorul, desi are peste 12 V la bornele sale, nu mai dezvolta amperajul necesar pentru a putea porni motorul.

De aici, problema s-a simplificat, totul revenind la normal dupa inlocuirea acumulatorului si montarea ornamentelor de plastic la locul lor.

Modul de prezentare si rezolvare ale acestor probleme acumulator Renault Modus se gasesc in filmuletul-tutorial de mai jos:

Daca v-a fost de ajutor acest tutorial de rezolvare a unor probleme acumulator Renault Modus , va rog sa-mi lasati un comentariu pe blog, sa va abonati la canalul meu si sa distribuiti postarea pe canalele de socializare, sa poata fi de ajutor si altor persoane interesate. Multumesc!

2 comentarii la „Probleme acumulator Renault Modus

 • noiembrie 18, 2016 la 6:51 AM
  Legătură permanentă

  buna ziua,
  eu såptåmåna trecutå am scos cheia din contact si nu se mai oprea motorul. Mecanicul a verificat-o cu un leptop ,a resetat-o si a mers. La o såptåmånå dupå incident de mai sus dimineata cind am vrut så o pornesc nu mai pornea. Ca si ci cånd bateria era pe ducå. Am luat piciorul de pe ambreaj si am dat cheie …si asa a pornit. NU stiu ce are. Poate må ajutå cineva cu un sfat. Multumesc

  Răspunde
  • noiembrie 18, 2016 la 4:43 PM
   Legătură permanentă

   Buna seara,
   Din ce imi povestesti pare a fi o pb. electrica. Daca poti detalia poate reusim sa gasim si o rezolvare. Cand ai oprit-o prima data aveai cumva farurile aprinse? A doua oara, cand aveai piciorul pe ambreiaj, era cumva si frana calcata?….Daca ai si alte detalii de acest fel poate ajuta….

   Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.