Problema deschidere usa spate Dacia Logan 1

De curand am intampinat o problema cu deschiderea usii dreapta spate la un Logan. Dupa o prima verificare, am constatat ca usa respectiva poate fi deschisa doar din interior. Cum si inchiderea centralizata era functionala la acea usa, mi-a fost clar ca problema era la mecanismul manerului exterior.

Problema deschidere usa spate Dacia Logan 1

Pentru a putea demonta manerul exterior al usii, vom parcurge urmatorii pasi:

 • demontam panoul interior al usii din spate
 • in partea din spate a usii in interior exista o pies din metal, care ajuta la ghidarea geamului atunci cand este coborat.Aceasta piesa va trebui demontata, pentru a avea acces la cele 2 suruburi de prindere a manerului exterior.
 • in acest moment, manerul exterior al usii spate poate fi demontat. Pentru acest lucru vom desface cele 2 piulite de prindere. Acestea se desfac prin interiorul usii, folosind o tubulara mica de 10
 • manerul exterior poate fi indepartat in acest moment. Vom constata ca manerul are atasat si un mecanism format din cleme si parghii metalice, care au rolul de a transmite miscarea catre broasca usii.

In mod sigur, problema se va gasi la acest mecanism. In cazul de fata, una din sigurantele metalice se deformase si, astfel, tot mecanismul a devenit nefunctional.

Problema deschidere usa spate Dacia Logan 1 1

 • dupa ce am inlocuit siguranta defecta si am  rezolvat problema mecanismului manerului exterior, incepem operatiunea de remontare. Aceasta se face in ordinea inversa demontarii. Inainte de a monta panoul interior al usii, este bine sa se faca o proba a functionarii intregului mecanism de inchidere/deschidere.

Toti acesti 5 pasi simpli de demontare/reparare ai mecanismului de deschidere al usii pot fi urmariti in filmul urmator:

Problema deschidere usa spate Dacia Logan 1 precizari finale:

 • timp de lucru: 30-45 min
 • scule necesare: tubulara mica 10, set torxuri

4 comentarii la „Problema deschidere usa spate Dacia Logan 1

 • ianuarie 8, 2020 la 8:27 PM
  Legătură permanentă

  Buna ziua
  Am o problema asemanatoare la un Logan 2007, in sensul ca usa dreapta spate ramane blocata pe inchis sau deschis dupa cum actionez butonul de siguranta. Oare ce are si ce ar trebui facut !? multumesc si succes la tutoriale, cat mai multe si mai utile. 🙂

  Răspunde
  • ianuarie 9, 2020 la 12:29 PM
   Legătură permanentă

   Din cate inteleg problema este la actuatorul ( motorasul ) inchiderii centralizate de la usa respectiva. Solutia este demontarea tapiteriei de la usa, verificarea instalatiei electrice si a actuatorului. Este posibil sa trebuiasca doar curatat sau, daca este ars, va trebui inlocuit.

   Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.