Problema deschidere usa spate Dacia Logan 1

De curand am intampinat o problema cu deschiderea usii dreapta spate la un Logan. Dupa o prima verificare, am constatat ca usa respectiva poate fi deschisa doar din interior. Cum si inchiderea centralizata era functionala la acea usa, mi-a fost clar ca problema era la mecanismul manerului exterior.

Problema deschidere usa spate Dacia Logan 1

Pentru a putea demonta manerul exterior al usii, vom parcurge urmatorii pasi:

  • demontam panoul interior al usii din spate
  • in partea din spate a usii in interior exista o pies din metal, care ajuta la ghidarea geamului atunci cand este coborat.Aceasta piesa va trebui demontata, pentru a avea acces la cele 2 suruburi de prindere a manerului exterior.
  • in acest moment, manerul exterior al usii spate poate fi demontat. Pentru acest lucru vom desface cele 2 piulite de prindere. Acestea se desfac prin interiorul usii, folosind o tubulara mica de 10
  • manerul exterior poate fi indepartat in acest moment. Vom constata ca manerul are atasat si un mecanism format din cleme si parghii metalice, care au rolul de a transmite miscarea catre broasca usii.

In mod sigur, problema se va gasi la acest mecanism. In cazul de fata, una din sigurantele metalice se deformase si, astfel, tot mecanismul a devenit nefunctional.

Problema deschidere usa spate Dacia Logan 1 1

  • dupa ce am inlocuit siguranta defecta si am  rezolvat problema mecanismului manerului exterior, incepem operatiunea de remontare. Aceasta se face in ordinea inversa demontarii. Inainte de a monta panoul interior al usii, este bine sa se faca o proba a functionarii intregului mecanism de inchidere/deschidere.

Toti acesti 5 pasi simpli de demontare/reparare ai mecanismului de deschidere al usii pot fi urmariti in filmul urmator:

Problema deschidere usa spate Dacia Logan 1 precizari finale:

  • timp de lucru: 30-45 min
  • scule necesare: tubulara mica 10, set torxuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.