OBD2- Diagnoza auto la Renault Modus

Diagnoza auto este modul cel mai usor de a identifica diverse probleme/defecte aparute in timpul functionarii unei masini. Aproape toate subansamblele principale ale masinii au componente/senzori electronici. Acesti senzori comunica in timp real datele catre calculatorul central al masinii.

In cazul unei posibile avarii, acesti senzori vor comunica informatii catre calculator, iar acesta va stoca aceste informatii sub forma unor coduri de eroare.

Cea mai simpla si mai ieftina metoda de a citi si a sterge aceste coduri de eroare este folosirea unei interfete pt diagnoza OBD2 cu bluetooth.

Desi nu este la fel de performanta ca o interfata dedicata unei anume marci auto, sau ca una care presupune un soft dedicat instalat pe un calculator, in realitate, un astfel de dispozitiv isi face treaba in cazul celor mai frecvente defectiuni.

Pentru a putea folosi o astfel de interfata bluetooth pentru diagnoza, avem nevoie si de o aplicatie pentru telefon sau tableta. Si aici oferta este foarte foarte variata, fiind disponibile atat aplicatii gratyite, cat si unele contra cost.

Eu am folosit o interfata OBD2 bluetooth GEKO G 02940 Model ELM 327, iar aplicatia utilizata este CarSys. Aplicatia este gratuita si se poate descarca foarte usot de pe Magazin Play, in cazul telefoanelor sau tabletelor cu Android.

Combinatia interfata + aplicatia CarSys functioneaza foarte bine in cazul masinilor  din grupul Renault. Pe alte modele de masini nu am avut ocazia sa fac teste si nu stiu cat de bine se descurca.

Am facut un video demonstrativ cu aceasta combinatie interfata GEKO + aplicatia CarSys pentru un Renault Modus 1,4 16 V.

Cum a decurs intregul proces de diagnosticare si de stergere a erorii memorate puteti vedea in filmul urmator:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.