Inlocuire filtre instalatie GPL Tomasetto Stag 200-4

Inlocuire filtre instalatie GPL Tomasetto Stag 200-4–preliminarii

Filtrele pentru instalatiile auto de GPL se recomanda, de catre cei care le monteaza, sa fie schimbate la un interval de 15.000 km. Din experienta personala, pot spune ca ar fi mai indicat inlocuirea filtrului pentru faza lichida (cel care se monteaza in interiorul vaporizatorului) la un interval de 10.000 km, iar cel de faza gazoasa (cel montat pe furtun) la 20.000 km.

Inlocuire filtre instalatie GPL Tomasetto Stag 200-4- operatiunea in sine

Inlocuirea propriu-zisa nu ridica mari probleme, poate doar o atentie sporita in momentul in care se desface capacul de la filtrul de faza lichida.

In acel moment, instalatia se va depresuriza si vor iesi ceva gaze. In consecinta, este bine sa purtati o pereche de ochelari de protectie, pentru a evita eventualele accidentari.

In momentul schimbarii filtrului pentru faza lichida nu recomand refolosirea celor doua garnituri, acestea fiind livrate de cele mai multe ori odata cu filtrul.

Cam acestea ar fi recomandarile pe care le pot face pentru schimbarea acestor filtre GPL.

Ar mai fi de spus faptul ca in cazul in care nu sunteti siguri de buna etanseizare dupa schimbare, puteti efectua verificari in acest sens, utilizand o solutie de apa si sapun.

Toate detaliile pentru aceasta operatiune de inlocuire filtre instalatie GPL Tomasetto Stag 200-4 pot fi vizionate in filmul urmator:

Filmarea a fost facuta pe un autoturism Dacia Logan, dar acest tip de instalatie poate fi intalnita pe mai multe masini, schimbarea acestor filtre facandu-se in acelasi mod.

Daca v-a fost de ajutor acest tutorial  Inlocuire filtre instalatie GPL Tomasetto Stag 200-4, va rog sa-mi lasati un comentariu pe blog, sa va abonati la canalul meu si sa distribuiti postarea pe canalele de socializare, sa poata fi de ajutor si altor persoane interesate. Multumesc!

7 comentarii la „Inlocuire filtre instalatie GPL Tomasetto Stag 200-4

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.