Inlocuire arcuri spate Renault Modus

Ruperea unui arc este, in principiu, o avarie care poate surveni in orice moment fara ca in prealabil sa dea semne de uzura. In cele mai multe cazuri aceasta rupere a unui arc apare in momentul unui soc puternic pe roata unde este montat, in conditiile in care masina este incarcata. Totodata, un factor suplimentar de risc pentru arcuri este si exfolierea vopselei de acestea si apoi aparitia ruginii.

In cazul ce o sa vi-l prezint astazi nu a fost vorba de niciuna din situatiile de mai sus.

Vorbim despre un Renault Modus, an de fabricatie 2006, cu aproximativ 80.000 km, caruia i s-a rupt un arc pe spate in momentul in care era parcat in garaj. Pur si simplu am gasit in spatele masinii un fragment din arc.

Inlocuire arcuri spate Renault Modus

Pentru o usoara demontare a celor doua arcuri spate Renault Modus, este nevoie ca spatele autoturismul sa fie suspendat pe ambele parti.

La demontare am constatat ca si celalalt arc era rupt, iar de pe masina lipsea atat bucata de arc rupta, cat si tamponul de cauciuc de pe punte, aceasta fiind si cauza unor zgomote de la puntea spate si care nu apucasera sa fie investigate.

Am optat pentru achizitia unui set de arcuri SH de Modus, acestea venind la pachet si cu cele patru tampoane de cauciuc.

Mai jos puteti viziona modul in care se poate face aceasta operatiune de inlocuire arcuri spate Renault Modus: un tutorial foto, pe pasi.

Daca v-a fost de ajutor acest tutorial Inlocuire arcuri spate Renault Modus, va rog sa-mi lasati un comentariu pe blog, sa va abonati la canalul meu si sa distribuiti postarea pe canalele de socializare, sa poata fi de ajutor si altor persoane interesate. Multumesc!

2 comentarii la „Inlocuire arcuri spate Renault Modus

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.