Extragere Prezon Rupt Renault Modus

Nu ne intalnim prea des cu situatii in care sa avem de-a face cu cel putin un prezon rupt la roata masinii.  Daca la aceasta mai adaugam si faptul ca ruperea s-a produs in momentul strangerii, in conditiile in care la desfacere s-a efectuat un control vizual al prezonului si nimic nu parea sa fie in neregula, tind sa cred ca  exista o problema la calitatea prezoanelor cu care a fost echipata masina. Aceasta convingere imi este intarita si de faptul ca in urma cu ceva timp am avut o astfel de surpriza un un alt prezon, la aceeasi masina! In aceste conditii am hotarat sa schimb toate prezoanele, in speranta ca voi scapa de astfel de surprize.

Extragere Prezon Rupt Renault Modus

Dar, pentru a putea monta un prezon nou este nevoie sa fie extrasa partea de prezon care a ramas rupta in butucul rotii. Inainte de a incerca masuri radicale de genul gaurirea prezonului rupt sau sudura unei piulite pe bucata rupta (daca este loc pentru asa ceva) mult mai usor mi se pare sa se incerce demontarea sistemului de frana. Acesta cuprinde etrier, suport de etrier,  disc si placute de frana. In acest moment  capatul rupt al prezonului este expus si  puteti incerca rotirea lui cu ajutorul unei dalte si a unui ciocan.

Aceasta a fost solutia adoptata de mine de fiecare data cand  am avut de rezolvat o asemenea  problema si de fiecare data a dat rezultat.

In filmuletul urmator puteti vedea mai multe detalii cu privire la aceasta operatiune de extragere prezon rupt Renault Modus:

In final cred ca un sfat ar fi binevenit: pentru a evita ruperea prezoanelor, folositi o cheie dinamometrica la strangerea lor; daca nu aveti asa ceva folositi cheia de roti cu care masina a foste chipata, chiar daca la desurubare ati folosit o cheie cu un cuplu mai mare.

Observatie: Daca nu detectati imediat avarierea prezoanelor in momentul in care faceti strangerea acestora, iar autovehiculul incepe sa ruleze cu ele, acest lucru poate duce la accidente foarte grave.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.