DIY.Inlocuire janta

O problema destul de des intalnita la masinile cu un nr. mare de kilometri este ovalizarea gaurilor pentru prezoane la jentile de tabla. Desigur, acest fenomen apare mult mai repede daca se ruleaza cu roata respectiva nestransa la cuplul minim indicat de producator. Dar, exceptand aceasta situatie, ovalizarea poate aparea si in urma nr. mare de kilometri parcursi.

O asemenea problema neglijata duce, in timp, la aparitia trepidatiilor rotii respective, acestea provocand, la randul lor, o serie de uzuri premature la subansamblul sistemului de suspensie si directie. De asemenea, rulajul cu o astfel de janta scade in mod drastic manevrabilitatea masinii, putand duce la incidente in trafic.

Nu in ultimul rand, trebuie mentionat si faptul ca strangerea efectiva a rotii pe butucul masinii nu se mai face corect, implicand, in timp, si uzura prezoanelor.

Am intalnit situatii in care, din acest motiv, prezonul se desfacea foarte greu, sau chiar filetul era alungit in timpul manevrelor de insurubare/desurubare. In acest caz, recomand inlocuirea, odata cu janta, si a setului de prezoane de pe roata respectiva.

Acest tutorial DIY. Inlcuire janta este realizat in modul video (este un tutorial foto, pe pasi).

Daca v-a fost de ajutor acest tutorial DIY. Inlocuire janta , va rog sa-mi lasati un comentariu pe blog, sa va abonati la canalul meu si sa distribuiti postarea pe canalele de socializare, sa poata fi de ajutor si altor persoane interesate. Multumesc!

One thought on “DIY.Inlocuire janta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.