Dacia Logan II 1.0 Sce-4 luni si 10.000 km

Asa cum am promis in urma cu ceva vreme, revin acum cu mai multe informatii despre Dacia Logan II 1.0 Sce , la finalul celor 10.000 km parcursi.

Dacia Logan II 1.0 Sce-4 luni si 10.000 km-Puncte forte

Dacia Logan II 1.0 Sce-4 luni si 10.000 km.jpg bord

Asadar, trebuie spus inca de la inceput ca masina infirma toate zvonurile conform carora aceasta motorizare nu face fata pe caroseria de Logan. Din punctul meu de vedere, acest motor este superior( pe toate plajele de turatii) celui de 1,4 MPI.

Avand in familie 2 Loganuri cu aceasta motorizare de 1,4 MPI, am putut compara foarte usor cele doua tipuri de motorizare. Categoric, motorul 1.0 Sce este mult mai dinamic! La acest aspect contribuie din plin si cutia de viteze care este gandita foarte inteligent, astfel incat sa ajute si mai mult acest motor.

Revenind la masina in ansamblul ei: pot spune ca s-a comportat impecabil, atat in timpul verii (la +45 grade Celsius), cat si la inceput de iarna, cand a fost nevoita sa functioneze si la -15 grade Celsius.

Comportamentul pe autostrada este mult mai mult decat multumitor, neintampinand nicio problema sa ruleze zeci sau chiar sute de km cu viteza de croaziera de 120-130 km/h (ori chiar mai mult de atat)

Totusi, eu consider ca viteza optima pe autostrada este undeva intre 110-120 km/h, la aceasta viteza motorul fiind mult mai linistit, iar consumul se situeaza in jurul valorii de 5l/100 km.

La rulajul pe drumuri nationale si judetene, cu o viteza constanta d 80-90 km/h, masina devine si mai economica, afisand un consum mediu de 3,8-4 l/100 km.

Am facut cateva teste si prin Bucuresti si, in mod surprinzator, masina nu a depasit un consum mediu de 6l/100km.

La capitolul confort, masina sta mult mai bine decat generatiile anterioare. Am putut parcurge fara probleme un traseu de 850 km intr-o singura zi, alternand autostrada, drumuri nationale si cateva orase traversate. Toti acesti 850 km i-am parcurs in cca 12 ore, fara a resimti oboseala excesiva. Pe autostrada,si nu numai, am putut remarca din plin avantajul echiparii masinii cu functia CRUISE CONTROL.

Dacia Logan II 1.0 Sce-4 luni si 10.000 km: puncte slabe

Dacia Logan II 1.0 Sce-4 luni si 10.000 km

Avem si cateva minusuri la care merita sa facem referire:

-utilizarea AC pe drumuri de munte, in pante, limiteaza untr-o oarecare masura performantele masinii, necesitand o abordare mai retinuta din partea soferului

– am remarcat un „gol de putere” al motorului intre treapta 1 si treapta 2 cu AC-ul pornit, pe drumuriele de munte foarte abrupte

-la temperaturi mai mici, la turatii scazute, apare o trepidatie a capotei motor. Acest lucru se poate rezolva prin montarea unui cheder suplimentar

– in cazul in care se defecteaza sistemul de inchidere centralizata, nu exista posibilitatea inchiderii manuale a masinii. Pot fi incuiate din cheie usa soferului si portbagajul, dar celelalte 3 usi raman descuiate. Pana in acest moment nu am descoperit o modalitate de a incuia cele 3 usi, dar promit sa mai studiez problema.

Acestea ar fi principalele impresii la finalul primilor 10.000 km parcursi cu dacia Logan II 1.0 Sce.

Daca ar fi sa trag o concluzie, as spune foarte clar ca masina isi merita banii. Pur si simplu s-a descurcat in orice situatie, fie ca a fost vorba de stradutele intortocheate de pe insulele grecesti Lefkada si Kefalonia, ori de autostrada din Ungaria sau Slovacia.

Desigur, trebuie sa asteptarile corecte de la aceasta masina, dar cu siguranta nu va dezamagi!

Acestea fiind spuse, va multumesc celor care ati avut rabdare sa parcurgeti tot acest text si va invit sa urmariti, in postarile urmatoare, primele tutoriale cu operatiuni de intretinere la aceasta masina.

Daca mai aveti intrebari referitoare la comportamentul masinii, imi puteti lasa un comentariu si voi raspunde in cel mai scurt timp!

 

20 de comentarii la „Dacia Logan II 1.0 Sce-4 luni si 10.000 km

  • ianuarie 20, 2019 la 12:33 AM
    Legătură permanentă

    Eu am 36 000 de km, aceeași motorizare, 1.0 sce. Nu m-am plâns de mașină pana când am mers sa fac revizia la 34000 km. Mai exact, masticul de la motor (garnitura nu exista) a cedat și a necesitat o reetansare. Per total nu as recomanda nimănui mașina. Nu întru în detalii despre chedarele ușilor care atârnă, insonorizare slaba, lipsa de putere a motorului (dacă este ac-ul pornit mașina este aproape inutilizabila) și alte detalii „inutile”

    Răspunde
    • ianuarie 20, 2019 la 5:19 PM
      Legătură permanentă

      Salut! Iti respect parerea ( dovada ca ti-am aprobat acest comentariu ) dar nu cred ca ai dreptate. Din comentariul tau am inteles ca pana la 34000km nu te-ai plans de masina iar apoi te-a dezamagit. Sincer, nu prea am inteles ……dar sa trecem mai departe: faptul ca a trebuit refacuta etansarea la capacul chiuloasei nu cred ca este o asa mare avarie. (Astfel de pb au fost si la 1,4 MPI care avea garnitura.) Despre „chedere care atarna” nici nu poate fi vorba , nu se intampla asa nici la Logan 1 cu 300000km. Cat despre faptul ca ” masina devine aproape inutilizabila cand pornesti Ac-ul” pur si simplu nu este adevarat. In luna august a anului trecut am fost cu aceasta masina in Lefkada si Kefalonia, doua insule muntoase, unde temperatura depasea destul de des 40 de grade. Am folosit AC in permanenta si nu am avut impresia ca „masina este inutilizabila”. Totul depinde de cum o utilizezi, si de turatiile la care schimbi treptele de viteza. Nu in ultimul rand este f. importanta si calitatea benzinei pe care o folosesti.
      In final, daca tot spui ca nu ai recomanda acesta masina, te-as ruga totusi sa ne recomanzi o alta masina NOUA cu un pret , dotari si dimensiuni similare.

      Răspunde
      • martie 11, 2019 la 9:01 PM
        Legătură permanentă

        buna seara. am citit comentariul ,si cred ca o sa iau pina la urma aceasta motorizare. vroiam sa renunt la ea deoarece cineva mi.a spus ca cineva a urcat pina la Paltinis numai cu a 2 , deoarece nu putea sa de.a a 3, dar cred ca vb prostii. multumesc de ajutor

        Răspunde
        • martie 12, 2019 la 5:14 PM
          Legătură permanentă

          Ma bucur f. mult daca ti-a fost de ajutor acest articol.
          Despre masina pot sa-ti spun ca se apropie de 20.000km si se comporta impecabil. Nu am avut nici cea mai mica problema. Chiar nu inteleg de ce exista atata inversunare ( din partea unora) pt acest motor. Eu pot spune ca se comporta senzational pentru cei 73CP ai sai, daca este exploatat corect.
          Daca ai nevoie si de alte informatii despre masina te astept si cu alte comentarii, si-ti voi raspunde cu drag.

          PS: Povestea aia cu urcatul in treapta a 2 a pana la Paltinis este pur si simplu o exagerare. Masina are treptele 1 si 2 foarte scurte. Si sa vrei sa faci acest lucru nu prea poti, doar daca mergi tot drumul cu 20km/h.

          Răspunde
        • noiembrie 8, 2019 la 5:02 AM
          Legătură permanentă

          Dacă-i panta de 10 la sută urci și cu a-1a dacă e iarna și mai ești și încărcat. Fa un drive test nu te mai lua după toți tampitii pusi pe mâncat rahat. Ideal când cumperi o mașină te uiți pe fisa tehnica unde la ce turație are cuplul motor maxim și puterea în cai a motorului(turația). Atunci știi că e recomandat sa tii turat motorul la turația unde are cuplul motor maxim. Și toate vor funcționa bine,inclusiv cutia de viteze. La bmw-ul meu vechi de 30 ani cuplul motor maxim 164nm e atins la 4600 turații ,așa că acolo o țin la fiecare schimbare de viteza sau la drum întins 🙂 bine,nu mereu că la 5000 ture are 170 la ora… Dar se simte că trage cel mai bine când turația motorului e la 4500-4600 ,mai ales in mers la drum întins. Tradus, la 160 km/h incepe să tragă bine… Până la 210 km/h când intră turometrul pe roșu. O zi buna și condu personal mașina ce vrei sa o cumperi,nu mai asculta de altii

          Răspunde
  • ianuarie 20, 2019 la 10:59 AM
    Legătură permanentă

    Salut! Ai zis de încuierea ușilor când nu merge închiderea centralizata. Mai am și eu probleme la a mea mașină (Logan Ph2) și când știu că nu merge o închid dinăuntru și când ies bag cheia si încui și ușa șoferului, așa toată este închisă. In rest, îmi place părerea ta despre Logan și chiar mă face să mă gândesc la o mașină pentru viitor. Multi km și fără incidente!

    Răspunde
    • ianuarie 20, 2019 la 4:58 PM
      Legătură permanentă

      Salut! La Logan 2 au disparut butoanele de pe interiorul usilor. Nu mai pot fi inchise usile prin simpla apasare a acestor butoane, iar inchiderea centralizata din masina se dezactiveaza atunci cand deschizi o usa din interior.
      Pana acum nu am gasit o rezolvare la aceasta ipotetica problema.

      Răspunde
      • martie 21, 2019 la 5:57 PM
        Legătură permanentă

        Pentru blocarea usilor fara cheie(sau daca este defecta) este necesar apasarea continu a butonului de la inchiderea centralizata din bord pentru aprox 10 s pana cand ramane aprins ledul rosu, dupa se poate inchide usa soferului si toate usile vor ramane incuiate fara a mai face altceva.

        Răspunde
        • martie 21, 2019 la 7:08 PM
          Legătură permanentă

          Varianta asta functioneaza dar trebuie facute 2 precizari:
          – in timp ce se tine apasat pe butonul din bord usa soferului trebuie sa fie deschisa.
          – daca deconectam bateria sau aceasta este descarcata solutia asta de inchidere a usilor nu mai este valabila. In aceste conditii practic masina nu poate fi incuiata.

          Răspunde
  • septembrie 22, 2019 la 10:13 AM
    Legătură permanentă

    Achizitionat in aprilie 2018. In iarna 2019 schimbat bujii pt ca una nu a functionat la pornire dar si-a revenit dupa. Multumit de masina pana in august 2019 la 19.000 km cand am pierdut masiv ulei pe la semering distributie. Reparat pe garantie . Nu stiu cum sa privesc avaria ca una importanta sau minora. Încep să-mi fac griji în ceea ce privește fiabilitatea motorului. Am condus-o pe toate felurile de drum si nu m-a dezamăgit. Are totuși 73 cai. Ceva probleme cu stabilitatea în condiții de vânt mai ales lateral. In rest munții i-am trecut fara probleme chiar cu ac . Eram obișnuit cu Cielo care nu era nici el rachetă.

    Răspunde
    • septembrie 22, 2019 la 12:47 PM
      Legătură permanentă

      Motorul in ansamblu este unul fiabil daca este exploatat si intretinut corespunzator. Micile probleme aparute la aceasta motorizare vin din calitatea unor piese periferice fabricate de producatori externi ( bujii, simeringuri, garnituri etc.), sau dintr-o intretinere necorespunzatoare. In ceea ce priveste problema aparuta la simeringul de la distributie , te-as intreba daca inainte de aceasta problema ai facut revizia in reprezentanta? In cazul in care raspunsul este afirmativ cred ca aici este cheia problemei.

      Răspunde
      • noiembrie 8, 2019 la 4:50 AM
        Legătură permanentă

        Un simering bușit e nimic. Stai sa vezi la firme de renume (nu dau nume dar sunt germane),cum crapa motoare de 3 litri din cauza unui lanț de distribuție sau chiar blocul motor fisurat în garanție… Daca n-am rămas fără ulei in motor in mers ,un simering e o problema minora.

        Răspunde
    • noiembrie 8, 2019 la 4:54 AM
      Legătură permanentă

      Ia-ți mașina germana noua,sa vezi acolo probleme.si nu poate spune nimeni că nemții nu știu să construiască mașini… După decenii de mașini fiabile și performanțe… Doar că totul se rezuma la bani… Până la urmă!

      Răspunde
  • octombrie 11, 2019 la 10:59 AM
    Legătură permanentă

    Salut! Am comandat și eu un sandero stepway care trebuie sa îl livreze la finalul luni octombrie și aș avea curiozitatea dacă consumul de carburant va crește avand în vedere că are altă caroserie fața de logan. Mulțumesc!

    Răspunde
  • noiembrie 8, 2019 la 4:45 AM
    Legătură permanentă

    Aceleași discuții că la apariția Loganului 1.4 .nemții chiar au mâncat kacat la greu că nu e stabila că se răstoarnă,etc… Uite că știu mai multe Loganuri 1.4 ce nu s-au răsturnat deloc in vreo 600 mii de km,și culmea ce e mai important motorul cutia de viteze funcționează și acum (fiind taxiuri cred că au ajuns pe la 800 mii de km…). Ce sa mai ceri la banii ăștia?! Ah,că nu sta pe curbe că un BMW M3 apai să mă scuzați… Am fost pasager în Logan 1.0sce din 2018 vreo 200 km ,ceva în oraș restul pe afara la 110-120km/h . Când tragi linie e o mașină buna,economică,ieftina de achiziționat noua! Cui nu-i place aveți de unde alege Mercedes M256 cu 6 cilindri dacă 3 nu că ajung ,BMW M3 tot cu 6 cilindri și vreo doua turbine, ba chiar se găsesc BMW 760 cu V12 ,nu? Pt ce este Loganul cu 1.0 in 3 cilindri e foarte ok. Nu m-am aruncat la el nou pt.ca îmi permit(încă) sa conduc BMW vechi de 30 ani cu motor 6 cilindri in linie/2 litri și „doar”129 cai .dar e neumblat in el de 30 ani și vreo 300 mii de km. Logic,are gpl secvențial ,că bea 14-15 benzina la sută de km în oraș și vreo 10 in afara. Totul se rezuma la bani și ce-ți permiți. Dar Loganul 1.0 sce e foarte bun pt ceea ce este!

    Răspunde
  • ianuarie 26, 2020 la 4:34 PM
    Legătură permanentă

    Buna,
    Am achizitionat LOGAN SL PLUS in iulie 2018 la pretul de 7560 euro cu dotarile standard,(am vrut scaune spate rabatabile dar nu aveau pe stoc si aveam urgenta nevoie de masina – naveta 32 km la servici). Am avut o mica reducere, undeva la 500 de euro pentru ca a iesit pe poarta fabricii in decembrie 2017. Singura problema a fost neînchiderea usii soferului din telecomanda (doar cu cheia). Asta asa am luat-o, n-am observat când am ridicat-o, decat acasa. S-a rezolvat a doua zi in 5 minute, mi-au spus ca au uitat sa conecteze usa la unutatea de inchidere centralizata. Avand in vedere aceasta m-am uitat mai bine la usa si am vazut ca lipsea actibildul cu presiunea in roti (am citit in carte ca acolo tre sa fie lipit). Fata de chederul de sus aceasta usa nu e aliniata perfect(fata de partea dreapta unde e la linie), e cam cu 1mm mai jos. Am tras concluzia ca a fost ”umblat” la aceasta. Nu stiu pe unde au umblat cu ea ca eu am luat-o cu 30 km la bord. Am vorbit si cu altii care au cumparat loganuri si toti aveau pana in 10 km.(nu stiu daca e semnificativ dar asta e) Când am bagat prima data lichid de parbriz am observat ca planetarele sunt ruginite (la vreo 2 saptamani dupa cumparare) Am fost sa le arat asta, dar au zis ca e ok, chiar mi-au aratat alte loganuri ce erau pe stoc de cateva luni bune cu aceeasi problema. Interesant ca se vedea foarte clar data productiei pe eticheta de pe o planetara 23.11.2017 (in acte masina a iesit pe poarta fabricii la 24.12.2017). In rest nici cea mai mica problema, merg cam 800 km cu 50l de benzina (C95 numai de la PETROM – n-am bagat niciodata de 98) Bag benzina când se aprinde rezerva si fac plinul (nu pana in buza rezervorului – ci cum scrie la carte) urmând sa fac aceeasi operatiune la urmatoarea aprindere a rezervei. Iarna consumul e un pic mai mare, fac cam 750 km cu 50l benzina. La prima revizie când au schimbat uleiul mi-au bagat cam cu 2 degete mai mult ulei peste limita maxima. Am observat repede (3 km – de la service pana acasa) si l-am scos surplusul cam 500ml cu ajutorul unei siringi si un furtun de la o perfuzie – luat din farmacie pe la buson. De când au schimbat uleiul nu a consumat un gram(am pastrat acel surplus). Când pornesc astept sa se stinga becurile din bord apoi dau la cheie, las motorul sa mearga liber vreo 2 minute, iar primii 5-6 km nu-l turez mai mult de 2000 de ture, duoa care i dau si mai mult, rar ajung la 4000 de ture, pentru o depasire sau pe autostrada (110 – 120km) Acum am 25.000 de km (prima revizie am facut-o la 13.800) si mi-e mi se pare ok. La bani astia daca o tine tot asa e ok. Orice obiect – fie si masina- trebuie sa-i ceri cat poate duce. E prima mea masina luata de noua (am mai avut o dacie 1410 ramasa de la parinti). Daca gaseste cineva o masina noua la pretul asta si la dotarile astea sa ma anunte si pe mine! 🙂

    Răspunde
  • aprilie 23, 2021 la 10:47 AM
    Legătură permanentă

    Salutare. La sfarsitul lunii mai trebuie sa fac schimbul de ulei. Anul trecut am renuntat la garantie, schimband eu uleiul si filtrele. Am iesit cu o economie de 800 de lei, fiindca cei de la service imi cerusera 950. Am folosit ulei si filtre recomandate de Dacia, dar anul asta as vrea sa trec pe ulei Polytron 5w30. Martorul de service il pot reseta singur cu o aplicatie de pe telefon, sau pot merge la un ,,meserias” de la Dacia si mi-l reseteaza cu 20 de lei! Ce recomandari imi faceti?

    Răspunde
    • aprilie 26, 2021 la 5:36 PM
      Legătură permanentă

      Daca motorizarea este 1.0Sce eu as prefera sa folosesc ulei Polytron 0w40. Resetarea intervalului de service o poti face oricum , nu are importanta.

      Răspunde
  • noiembrie 30, 2022 la 6:38 PM
    Legătură permanentă

    Bună seara, ieri cu logan 1.0 sce din 2020, drum București- valenii de munte- alunis- plopeni- București, în total 260 km, cu 9,5 l benzina. Plecat din București cu plin pana în gura rezervor și la sosire, alimentat la fel!!! Viteza 80-90 km/h, șofer 85 kg + bagaj( max 80 kg)

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.