Dacia Logan. Demontat, reparat si remontat bara fata

In completarea postarii „schimbare aripa fata stanga si reparatii usa fata stanga”, am pregatit un tutorial referitor la modul in care se demonteaza bara fata la Dacia Logan. In cazul prezentat, este vorba de modelul al doilea (dupa anul 2008), dar procedura este similara si in cazul primului model de bara fata.

Demontarea in sine nu ridica mari probleme. Avem 3 suruburi in partea inferioara, pe cadrul motor, alte 4 suruburi in partea superioara, sub capota motor, in zona incuietorii acesteia si alte 2 suruburi, cate unul pe fiecare parte in spatele aripii fata.

Mai sunt cateva mici suruburi si/sau cleme care prind aparatorile de plastic de sub masina. In cazul in care masina este echipata cu proiectoare, se indeparteaza si firele de alimentare ale acestora.

Remontarea se face in ordinea inversa demontarii.

In cazul de fata a fost nevoie si de o mica reparatie in partea dreapta a barii fata. pentru aceasta, am folosit un ciocan de lipit electric, pentru reparatia fisurilor in plastic, dupa care am aplicat un strat de chit pentru mase plastice si doua straturi de chit poliesteric foarte fin pentru finisajele finale.

Revopsirea zonei afectate am ales s-o fac cu un aerograf, acesta permitandu-mi sa fac o reparatie locala, fara sa fie nevoie sa revopsesc intregul spoiler.

Toata aceasta reparatie o puteti vedea in filmul urmator:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.