Dacia Logan 1. O reparatie rapida si ieftina

A trecut ceva vreme de cand nu am mai abordat o problema de tinichigerie/vopsitorie! Intamplarea a facut sa apara o mica problema la vechiul Logan. Asa a trebuit sa ma ocup de usa dreapta spate si aripa dreapta spate, care au avut, fiecare, cate o mica avarie.

Dacia Logan 1. O reparatie rapida si ieftina-921

In cazul usii, problema a fost foarte simpla, rezolvandu-se cu o simpla indreptare si apoi putin chit si filler.

Aripa spate a necesitat ceva mai multa munca, fiind nu doar indoita, cat si ruginita in acea zona. In acest caz, a fost nevoie si de un mic petec de tabla pentru a putea reconstrui zona afectata.

Dacia Logan 1. O reparatie rapida si ieftina-933

Dacia Logan 1. O reparatie rapida si ieftina

Am folosit, si de aceasta data, sudura chimica, evitand astfel utilizarea unui aparat de sudura.

Am mai prezentat aceasta procedura, mai in detaliu, in articolul Subaru Forester-indepartare rugina si sudura chimica. 

Odata rezolvata problema zonei ruginite si indreptata tabla acolo unde a fost nevoie, a urmat etapa aplicarii chitului. Aici am folosit 2 tipuri de chit. Prima data am aplicat un chit cu fibra, iar apoi un chit clasic. La final, a mai fost nevoie de un strat de filler. Fiind o zona destul de mica, am folosit un filler spray 1K.

Dacia Logan 1. O reparatie rapida si ieftina-939

In final, am aplicat 2 straturi de vopsea si 2 de lac. Pentru aceasta operatiune, am folosit un pistol de retus cu diuza de 0,5 mm.

Rezultatul este acesta:

Dacia Logan 1. O reparatie rapida si ieftina-971

Avand in vedere ca vorbim de o masina cu ceva ani vechime, cu un numar considerabil de km la bord si cu o valoare de piata foarte redusa, am ales o solutie de reparatie „low cost” .

Pe mine personal nu m-a costat nimic, deorece am avut toate materialele in garaj. Daca ar fi trebuit sa le cumpar, nu ar fi costat mai mult de 150 Ron.

Dacia Logan 1. O reparatie rapida si ieftina-precizari finale

Timpul de lucru avut la dispozitie a fost si el foarte scurt. Practic, toata reparatia a durat cca 4 ore, incluzand aici si timpul necesar pentru uscarea chitului si a fillerului.

Toti pasii urmati in aceasta lucrare pot fi urmariti in filmul urmator:

P.S. Masina a suferit, pe parcursul anilor, diverse accidente si incidente in zona respectiva, orice reparatie de amploare depasind cu mult valoarea de piata a acesteia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.