Cum se schimba bieleta anticuplu la Renault Modus 1,4 16V

Inca de la inceput, inainte de a vedea cum se schimba bieleta anticuplu, trebuie spus un lucru foarte important:  la Renault Modus, aceasta bieleta este una si aceeasi piesa cu cea de la Dacia Logan! Prin urmare, cei care doresc sa schimbe aceasta piesa la un Modus, o vor gasi mult mai usor daca o vor cauta in magazinele specializate Dacia.

Cum se schimba bieleta anticuplu la Renault Modus 1,4 16V

Pentru a putea schimba aceasta bieleta anticuplu, avem nevoie de o singura tubulara, mai exact cea de 18. Nu este nevoie sa se demonteze nicio alta piesa. Pur si simplu se intra sub masina si se desfac cele 2 suruburi care fixeaza aceasta piesa. Un capat al bieletei (cel cu bucsa mai mica) se fixeaza pe cutia de viteze, iar celalalt este prins pe puntea fata. Nu este nevoie sa fie sprijinita cutia de viteze cu un cric, sau suport, atunci cand este inlocuita aceasta bieleta anticuplu.

Pasii pe care eu i-am parcurs pentru a schimba aceasta bieleta anticuplu pot fi urmariti in filmul urmator:

Precizari finale

  • ideal ar fi sa avem la dispozitie un canal, atunci cand schimbam aceasta bieleta. In caz contrar, vom ridica masina de ambele roti din fata si o vom asigura cu 2 capre, astfel incat sa avem acces sub masina
  • timp de lucru necesar: cca 3 ore

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.