Cu Loganul pe Insula Pag

Septembrie 2022. La sfarsit de vara, inceput de toamna va propun o destinatie de vacanta cu adevarat spectaculoasa: insula Pag din Croatia, cu ale sale frumuseti si farmec aparte.

Cu Loganul pe insula Pag 1 belvedere a orasului Pag

Cea mai mare parte a insulei este practic un desert de piatra, dand astfel nastere unor peisaje si privelisti care cu greu pot fi egalate.

colaj poze peisaje din insula Pag

Accesul pe insula se face pe cale rutiera, prin partea de Sud, folosind podul ce leaga insula de zona continentala a Croatiei.

Totodata, se poate ajunge cu ferry-boatul din Est, dispre zona continentala, sau din Sud, dispre insula Rab.

Traseul nostru a inceput din Brasov si a continuat cu Sibiu si Timisoara. Dupa ce am traversat frontiera pe la vama Cenad, am continuat drumul spre Budapesta si apoi Zagreb. De la Zagreb am mers spre Parcul National Plitvice, unde am si ramas 2 zile.

Cascada mare de la Pltivice, Croatia

Desi am fost si in urma cu 2 ani la Plitvice, am ales sa revenim pentru a revedea unele locuri si a descoperi altele noi. Parcul National Plitvice este imens, are multe trasee si este imposibil de parcurs in totalitate intr-o singura zi.

De la Pltivice ne-am indreptat catre zona de coasta, prima statiune vizitata fiind Senj.

Senj, Croatia, oras statiune la malul Marii Adriatice

Statiunea este una linistita, beneficiind de un cadru natural deosebit, cu muntele in spate si Marea Adriatica in fata., fiind construita sub forma unui amfiteatru.

Dupa ce am parasit Senj, ne-am indreptat spre Sud, spre Zadar, dar nu am folosit autostrada, ci am preferat drumul national, care este practic o sosea de coasta spectaculoasa.

Cu fiecare km parcurs pe Coasta Dalmata vom descoperi imagini si peisaje care cu greu vor putea fi uitate.

Inainte de a ajunge la Zadar vom intersecta drumul de legatura cu insula Pag si mai apoi drumul de legatura cu insula Vir. Pe ambele se poate ajunge foarte usor cu masina, fiind legate de zona continentala prin poduri. Noi am ales sa vizitam insula Pag, cea pe care am incercat sav- o prezint in cateva cuvinte la inceputul articolului.

Oricat de mult s-ar scrie sau s-ar prezenta fotografii si filmari despre insula Pag, nu vor putea reda decat intr-o mica masura cele traite si vazute acolo.

Dupa ce am terminat vizita pe insula, ne-am indreptat spre Zadar. Acesta este un oras foarte dezvoltat, din punct de vedere turistic. Cu siguranta, atractia principala este Orga Marii, un loc cu adevarat magic, unde fiecare turist aflat in zona isi va dori sa ajunga.

Dupa vizita la Zadar ne-am continuat drumul spre Sudul Croatiei, vizitand Sibenik, Trogir si Split.

Fiecare din aceste localitati turistice pot constitui o destinatie foarte buna de concediu, dar pot fi vizitate si intr-un circuit turistic, asa cum am facut noi.

Ultima parte a drumului nostru prin Croatia l-am parcurs tot pe soseaua de coasta, incercand sa ne bucuram de fiecare peisaj aparut in cale. Am alocat, totusi, mai mult timp de vizita statiunilor Omis si Makarska.

Ambele statiuni sunt de-a dreptul spectaculoase, ca de altfel si drumul care le leaga. Pur si simplu, nu stii unde sa te uiti mai intai si de ce anume sa te bucuri mai repede. Este un adevarat spectacol al naturii!

Pentru drumul de intoarcere, am ales traseul prin Bosnia-Hertegovina si Sebia. Putem spune ca Bosnia-Hertegovina ne-a surprins intr-un mod foarte placut si cu siguranta vom reveni aici, pentru a sta mai multe zile.

In final, cateva cuvinte despre masina.

Nu am intampinat niciun fel de probleme tehnice, iar consumul mediu a fost 5,4 l/100km.

Datele tehnice ale acestei calatorii pot fi vazute mai jos:

Cam asta a fost, pe scurt, povestea vacantei noastre din Croatia de anul acesta, unde am vizitat insula Pag si o buna parte din Coasta Dalmata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.