Cu Loganul la Portile Orientului

Septembrie 2021.

Vara a trecut, la fel si vacanta. Temperaturile au mai scazut putin, dar gandul ne duce tot la atmosfera vacantei de vara. Vacanta care, in a doua sa parte, ne-a rezervat o calatorie foarte interesanta: Sudul litoralului bulgaresc. Si cand vorbim despre aceasta zona, clar avem in vedere coasta dintre Burgas si Rezovo (granita cu Turcia).

In aceasta calatorie, partener de drum a fost Loganul 1.0 Sce, fabricatie 2018.

Pentru a putea explora cat mai bine aceasta zona, am ales o cazare la sozopol. O statiune interesanta care te duce cu gandul mai mult la Grecia decat la consacratele statiuni din Nordul litoralului bulgaresc. Dealtfel, pe tot parcursul acestui sejur, am observat foarte multe asemanari ale zonei cu bratul Kassandra din Halkidiki. Pana si orasul vechi din Sozopol pare o copie a celebrului Afytos din Grecia!

Dar scopul principal al acestei vacante, si punctul cel mai indepartat al sau, a fost vizitarea satului Rezovo. Practic, aici este extremitatea sud-estica a Uniunii Europene.

Bulgaria, si implicit U.E, sunt despartite de Turcia, in aceasta zona, de raul Rezovo, care se varsa in mare. Locul este de-a dreptul spectaculos, adunand intr-o singura imagine raul, marea, padurea si plaja. Pentru cei care ajung in zona, consider ca este o destinatie pentru care merita sa alocati cateva ore.

Revenind la Loganul 1.0 Sce, actorul principal al acestei calatorii, masina s-a comportat impecabil, ca de fiecare data.

Nu am avut nici cea mai mica problema, iar consumul, ca de fiecare data, a fost unul mai mult decat decent: 5.1l/100km.

Toate datele tehnice ale acestei calatorii sunt adunate in colajul de mai jos:

Sper ca aceasta mica prezentare a vacantei noastre petrecute in Bulgaria sa trezeasca interesul si altor persoane pentru aceasta zona! Eu cu siguranta voi reveni, pentru ca inca mi-au ramas multe zone de explorat.

Pentru final am pastrat o imagine din Sozopol, care sa stea marturie a minunatelor peisaje si locuri ce pot fi intalnite aici.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.