Cu Loganul in Croatia

Anul acesta am hotarat ca, la sfarsitul verii, sa fac o vacanta in Croatia. Am ales sa vizitez zona de nord a Croatiei, iar la final am rezervat 2 zile pentru Parcul National Plitvice. Ca de obicei (in ultimii 2 ani) partener de drum a fost Loganul 1.0 Sce, iar traseul ales a fost Brasov-Arad-Budapesta-Zagreb-Opatija.

Cu Loganul in Croatia-943

Avand cazarea rezervata la Opatija, am putut vizita foarte usor 2 insule: Krk si Cres, dar si principalele orase din Nordul Croatiei: Rijeka, Rovinj, Umag, Pula

In ceea ce priveste comportamentul masinii, pot spune ca a fost conform asteptarilor. Am parcurs putin peste 3500 km si am avut un consum mediu de 5.1 l

Cu Loganul in Croatia-C1

 

Am folosit AC cam 50% din distanta parcursa, iar nivelul de incarcare a fost in jurul a 300 kg (pasageri +bagaje).

Singurul minus pe care il pot trece in dreptul masinii este la nivelul suspensiei. Asa cum am mai scris, aceasta este mult prea moale, iar la viteze mai mari, pe autostrada, cu vant lateral, masina devine instabila.

Revenind la zonele vizitate, pot spune ca asteptarile mi-au fost depasite. Practic, la fiecare pas, Croatia te surprinde cu ceva.

Cu Loganul in Croatia-248

In mod cert, poate fi oricand o alternativa pentru Grecia, avand avantajul distantelor mult mai mici intre obiectivele turistice.

Singurul minus, din punct de vedere turistic, pe care il pot gasi Croatiei in comparatie cu Grecia, sunt plajele. Acestea sunt mult mai mici si, de cele mai multe ori, cu pietre si nu cu nisip.

Cu Loganul in Croatia-Opatija

 

La final, cateva cuvinte (si poze) despre Parcul National Plitvice: un loc unic in Europa, care nu ar trebui ratat sub nicio forma, daca va aflati in Croatia. Cu siguranta, asteptarile oricarui turist vor fi depasite, odata ce va ajunge aici!

 

Si, pentru ca o astfel de destinatie merita o atentie deosebita, va invit si sa urmariti vlogul in care noi am surprins principalele momente si locatii ale acestei vacante:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.