CNVC-Trofeul Total Brasov 2018

Brasovul a fost gazda etapei cu nr 3 a Campionatului National de Viteza in Coasta Dunlop 2018. In prima zi a etapei, din motive obiective, nu am putut fi prezent pe marginea traseului.

A doua zi a concursului a avut 2 parti total opuse. In prima parte a zilei, cand au fost programate ultimele doua „Recunoasteri”, vremea a fost foarte frumoasa. In schimb, in a doua parte a zilei, fix in momentul in care s epregatea startul celor doua manse efective ale concursului, a inceput o ploaie torentiala, care a dat peste cap atat calculele organizatorilor, cat si ale pilotilor si, nu in ultimul rand, ale spectatorilor.

Nu am avut cum sa nu observ momentele de haos organizatoric, in care nu se stia daca se amana startul sau nu. Intr-un final, dupa amanari succesive, s-a hotarat inceperea concursului.

In conditiile in care , pe traseu era foarte multa apa, erau zone pur si simplu inundate si inca ploua abundent, nu a durat mult pana au aparut si accidentele. A urmat o alta serie de balbe organizatorice, pentru ca, in final, sa se constate ca nu se mai pot incadra in planul orar stabilit.

Asadar, s-a anulat a doua mansa de concurs, iar rezultatele din prima mansa au fost considerate rezultatele fiale. Ca urmare, totul a fost decis mai mult de sansa si mai putin de partea sportiva sau tehnica.

Aceasta a fost scurta descriere a acestei etape de CNVC.

In ceea ce ma priveste, am hotarat sa acord mai mult timp si spatiu masinilor prezente in concurs la categoria „istorice”.

Vedeta etapei a fost un Renault Alpine A310, pilotat de Petru Constantinescu.

CNVC-Trofeul Total Brasov 2018 C1

Nu a lipsit nici catalin Cedric Ghicea cu al sau Fiat 124 CSA Abarth Rally

CNVC-Trofeul Total Brasov 2018 C4

O alta masina pe care nu o vedem prea des la etapele de viteza in coasta este Dacia 1300 pilotata de Dan Spuderka.

CNVC-Trofeul Total Brasov 2018 C2

Au mai fost alte 3 masini inscrise la categoria „istorice”, de data aceasta fiind vorba de prezente constante in acest campionat.

Cu siguranta, Innocenti Mini Cooper, pilotat de Marian Comsa, a atras multe priviri si zambete.

CNVC-Trofeul Total Brasov 2018 C3

Nu au trecut neobservate nici BMW-ul 1602 pilotat de Adrian Bortica

CNVC-Trofeul Total Brasov 2018 C6

…sau VW Golf 1 GTI pilotat de Dorin Alexandrescu

CNVC-Trofeul Total Brasov 2018 C5

Toate aceste 6 masini inscrise la categoria „istorice” sunt adevarate bijuterii pe patru roti, iar posesorii lor merita toata aprecierea.

Pentru cei interesati de rezultatele finale, le pot accesa pe site-ul oficial FRAS. Eu m-am multumit sa admir aceste masini.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.