CNVC Trofeul Rasnov 2016

Prima etapa a C.N.V.C 2016 s-a desfasurat in 23-24 aprilie in localitatea Rasnov, pe traseul binecunoscut de pasionatii motorsportului romanesc, Rasnov-Poiana Brasov.

Prima etapa a debutat cu ceva surprize, trei dintre principalii candidati la podium neputand participa la aceasta editie. Astfel, Paul Andronic, campionul din 2015, dar si Ovidiu Zaberca si Cornel Gardean si-au amanat startul in acest campionat pentru etapa viitoare.

In aceste conditii, Lucian Radut (vicecampion 2015) parea ca este principalul favorit. In ciuda absentelor mai sus mentionate, spectatorii prezenti au putut admira la start, pe traseu si in parcul de service masini cu adevarat spectaculoase.Din acest punct de vedere, capul de afis l-au tinut cele doua Ferrari Challenge prezente la Rasnov

CNVC Trofeul Rasnov 2016 Colaj Ferrari

dar si un Audi R8, cu totul deosebit.

CNVC Rasnov 2016 Audi R8

Prima zi a CNVC Trofeul Rasnov 2016

Ziua de sambata, 23 aprilie, a fost rezervata primelor 3 manse de recunoasteri si celor 3 manse de antrenamente cronometrate, care urmau sa dea ordinea de start pentru cele 3 manse de concurs. Singurele lucruri notabile au fost un accident, din fericire fara urmari pentru pilot si lupta pentru cel mai bun timp al antrenamentelor cronometrate date intre Horatiu Ionescu Cristea (Ferrari 458 Chellenge) si Lucian Radut (Mitsubishi Lancer Evo 8)

CNVC Rasnov 2016 accident

In cele din urma, Lucian Radut a reusit cel mai bun timp din calificari.

A doua zi a CNVC Trofeul Rasnov 2016

A doua zi de concurs a debutat cu ultimile 2 manse de recunoasteri, dupa care a urmat concursul propriu-zis.

daca in prima parte a zilei nu au fost semnalate probleme deosebite, odata cu inceperea primei manse de concurs au aparut si surprizele. La cateva minute dupa start, cursa a fost oprita, deoarece unul din concurenti a avut probleme cu motorul si a imprastiat ulei pe traseu.

Odata rezolvata aceasta problema, s-a reluat cursa, dar nu pentru mult timp. De data aceasta am avut parte de un incident mai serios. Costi Stratnic, pilotul echipei YACCO a iesit in decor chiar pe finalul cursei, avariind masina de concurs, dar si una din masinile oficialilor. Acest incident a venit pe fundalul aparitiei ploii, in special pe ultima parte a circuitului.

In aceste conditii, cursa a fost oprita din nou timp de mai bine de o ora, prilej cu care unii piloti care nu luasera inca startul, au optat pentru anvelope de ploaie.

Intr-un final, cursa a fost reluata si s-a reusit terminarea primei manse de concurs, fara alte incidente suplimentare. Chiar ultima masina care a luat startul, cea pilotata de Lucian Radut, a avut parte de o noua iesire in decor, dar, cu ajutorul spectatorilor, a revenit in cursa, fara a mai reusi un timp care sa-i permita clasarea pe podium.

Ce ade-a doua mansa de concurs a fost parcursa doar de o parte a pilotilor, deoarece oficialii s-au vazut nevoiti sa o anuleze din cauza conditiilor meteo.

Astfel, rezultatul final al cursei a fost considerat cel inregistrat la finalul primei manse de concurs.

Marele castigator al etapei a fost desemnat brasoveanul Alexandru Mitroi.

CNVC Trofeul rasnov 2016 Mitroi

Imagini din timpul cursei, in filmul de mai jos.

Pentru final am pastrat un colaj de fotografii facute in parcul de service.

CNVC Trofeul Rasnov 2016 Parc Service

Felicitari castigatorilor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.