City break in Belgrad

De ceva vreme aveam in plan o vizita la Belgrad. Nu am avut foarte multe informatii despre aceasta destinatie, dar am fost sigur ca nu vom fi dezamagiti. Mini vacanta de 1 decembrie a fost o ocazie perfecta pentru aceasta vizita.

Am urmat traseul Brasov-Sibiu-Timisoara-Moravita-Belgrad, iar partener de drum a fost Loganul 1.0 Sce din 2020.

Drumul poate fi facut lejer intr-o singura zi, fiid aprox 575 km de parcurs. Dintre acestia, cca 250 sunt pe autostrada, iar restul pe drumuri nationale.

In mod normal, pentru acesta distanta nu ar trebui sa fie nevoie de mai mult de 9-10 ore, incluzand aici si mici pauze si timpul petrecut in vama.

Eu am facut in acest city break  putin peste 1200 km. Datele tehnice ale calatoriei arata cam asa:

Revenind la Belgrad, pot spune ca nu am regretat nicio clipa alegerea facuta. Toata zona centrala a orasului este deosebit de ofertanta pentru turisti. Acestia au de ales intre o plimbare pe malul Dunarii, sau a raului Sava, cetatea Belgradului, centrul vechi, Gradina Zoologica si foarte multe muzee.

In acest city break, noi am ales sa vizitam doua din toata  varietatea muzeelor: Muzeul Nikola Tesla  si Muzeul Automobilistic (Old Car Museum).

Unul dintre obiectivele principale ale Belgradului este Muzeul Nikola Tesla, de altfel si singurul din lume care gazduieste obiectele personale ale marelui inventator si inginer electric.

Muzeul este foarte bine organizatsi ofera tuturi ghidate, atat in limba sarba, cat si engleza. Un astfel de tur ghidat dureaza 45 de minute si este o incursiune foarte interesanta, atat in istoria perioadei in care a trait Tesla, cat si o prezentare succinta a activitatii sale profesionale si de cercetare. De neratat sunt si micile demonstratii live a descarcarilor electrice, care impresioneaza adultii si copiii deopotriva!

Din punctul meu de vedere, muzeul Nikola Tesla este in top 3 obiective turistice din Belgrad.

Pentru pasionatii de masini istorice, tot in zona centrala a orasului poate fi vizitat si Muzeul Automobilistic. Acesta este, in fapt, o colectie privata de masini istorice, foarte bine conservate.

Old Car Museum- City break in Belgrad

 

Este una din rarele ocazii cand, sub acelasi acoperis, pot fi admirate masini din epoci si zone diferite ale lumii.

Cu siguranta nu veti regreta o astfel de vizita la acest muzeu!Mai multe imagini si explicatii din aceasta scurta vacanta in Belgrad pot fi urmarite in vlogul de mai jos:

Am ajuns la finalul prezentarii acestui city break. Cred ca merita punctat si comportamentul impecabil al masinii pe parcursul acestui drum.

Loganul nu ne-a dezamagit niciun moment, adaptandu-se foarte usor la toate conditiile de trafic, fie ca a fost vorba de autostrada, sau de centrul foarte aglomerat al Belgradului. Pe tot parcursul acestei calatorii am folosit doar benzina cu cifra octanica 100, iar la destinatie, masina a beneficiat de o parcare subterana premium (o vedeti si pe ea in filmare, cu toate explicatiile necesare).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.