City Break de toamna la Cracovia

Toamna este momentul ideal pentru a descoperi noi orase reprezentative pentru cultura si civilizatia Europei. Anul acesta a venit randul Poloniei, iar prima destinatie din acesta tara a fost Cracovia.

Orasul surprinde inca din primele momente in care ajungi in centrul turistic si istoric al sau.

Aici vom descoperi un numar impresionant de lacase de cult ale diverselor confesiuni religioase. Fiecare astfel de cladire este foarte bine intretinuta, reprezentand, fiecare in parte, un obiectiv turistic si religios al Cracoviei.

Orasul impleteste intr-un mod aparte traditionalul si modernul, atragand astfel un numar foarte mare de vizitatori din toate categoriile sociale, dar si culturale.

Odata cu lasarea serii, tot centrul istoric se transforma intr-un loc cu adevarat magic, desprins parca din cartile de istorie.

Nu departe de centrul istoric se gaseste si celebrul castel Wawel

Pasionatii de istorie vor putea petrece ore bune aici, sau poate chiar o zi intreaga.Administratia castelului ofera cateva tuturi ghidate prin diverse zone ale acestuia, avand astfel posibilitataea sa cunoastem mai bine istoria poporului polonez.

Aici aveti un ghid mai complex al Cracoviei, care cuprinde legendele si istoria locala, turul catelului si centrului vechi si multe altele!

O astfel de vizita la Castelul din Cracovia va fi cu adevarat impresionanta pentru orice calator. Acesta tinde sa fie cel mai important reper al orasului.

Sper ca aceste cateva randuri scrise de mine aici si materialele atasate vor trezi interesul pasionatilor de calatorie! Polonia si Cracovia sunt destinatii accesibile, atat din punct de vedere al preturilor, cat si al distantei fata de Romania. Astfel, daca veti folosi unul dintre punctele vamale din jud Bihor, sau din jud satu Mare, veti avea de parcurs aproximativ 500 km pana in Cracovia. Mare parte din aceasta distanta parcursa pe autostrada, facand astfel calatoria mult mai comoda.

Si, daca tot vorbim de calatorie va recomand ca in drumul spre Cracovia, sa va opriti macar cateva ore la Zakopane. Aici veti gasi o statiune de munte foarte cocheta si cu peisaje spectaculoase catre versantul polonez al Muntilor Tatra.

La final am pastrat si cateva informatii tehnice despre masina folosita in acest city break. Vorbim de un Logan 2020 cu motorizarea 1.0 Sce, care s-a comportat exemplar pe tot parcursul calatoriei.

Am parcurs putin peste 2300 km in acesta calatorie, avand un consum mediu de 5,5 l/100 km.

Traseul parcurs de mine, Brasov-Cracovia a presupus aproximativ 65 % autostrada, iar restul drumuri nationale.

In final, va invit sa decsoperiti Polonia, este o tara cu un imens potential turistic si cultural!

One thought on “City Break de toamna la Cracovia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.