Bucuresti-Corfu cu Logan 1.0 Sce

La sfarsit de vara, o sa vorbesc putin despre cel mai recent drum mai lung facut cu Loganul 1.0 Sce. Plecarea a fost din Bucuresti, iar destinatia finala–insula Corfu.

Aceasta distanta presupune putin peste 1000 km, pe care i-am parcurs in 2 etape, facand o pauza de 1 noapte la Salonic. Pe insula am parcurs cca 800 km, incercand sa acopar principalele obiective turistice.

Bucuresti-Corfu cu Logan 1.0 Sce.JPG- 993

La intoarcere, am mai ramas cateva zile in zona Paralia Katerini-Olimpic Beach.

In final, traseul a insumat putin peste 3000 km parcursi, avand un consum mediu de 5,4 l/100 km.

Bucuresti-Corfu cu Logan 1.0 Sce.JPG- 993.JPG C1

Acestea ar fi, in mare, datele tehnice ale acestei deplasari.

Bucuresti-Corfu cu Logan 1.0 Sce

Cateva detalii ale acestei calatorii:

  • Traseul urmat: Bucuresti-Giurgiu-Ruse-Sofia-Kulata-Salonic-Ioannina-Igoumenitsa-Corfu
  • Au calatorit 3 persoane + foarte multe bagaje
  • Am folosit AC-ul cca 90% sin durata calatoriei
  • Am folosit numai benzina cu cifra octanica 100
  • Masina a fost echipata cu anvelope de vara Continental

Cum s-a comportat masina?

Bucuresti-Corfu cu Logan 1.0 Sce.JPG -887

In principiu, masina s-a comportat foarte bine, dar au fost situatii cand motorul si-a aratat limitele. Fiind foarte cald si mergand aproape in permanenta cu AC-ul pornit si avand si o incarcatura destul de mare (peste 300 kg), au fost situatii pe autostrada, in zonele de urcare, cand motorul se plafona in zona vitezei de 100 km/ora.

Pur si simplu, aici ii erau limitele. Asa cum am spus si in alte postari, aceasta motorizare se comporta foarte bine in conditiile unui nivel de incarcare moderat al masinii. Asta inseamna ca pasagerii + bagajele lor nu ar trebui sa depaseasca 300 kg. Peste aceasta valoare se va resimti din plin puterea mai mica a motorului, dar mai ales cuplul scazut al acestuia (95 Nm)

Ar mai fi de mentionat si faptul ca suspensia masinii, care este foarte moale, face ca masina sa fie instabila la vant lateral, mai ales atunci cand este foarte incarcata.

Cu toate acestea, daca ai asteptari corecte de la aceasta masina si nu o duci in situatii limita, se descurca onorabil chiar si la un drum de acest gen

Bucuresti-Corfu cu Logan 1.0 Sce.JPG -995

Bucuresti-Corfu cu Logan 1.0 Sce

In final, sa vorbim putin si despre insula Corfu!

Din pacate, nu am avut cum sa nu constat 2 mari probleme: aici am intalnit cele mai proaste drumuri din Grecia (si am facut pana acum multe mii de km in aceasta tara), iar sistemul de salubrizare este pur si simplu depasit in plin sezon turistic.

Revenind la drumuri, pentru un turist, de multe ori este un chin sa conduca pe aceasta insula. Pe langa faptul ca drumurile sunt proaste si foarte proaste, lipsesc aproape total indicatoarele, iar pozitionarea acestor drumuri creeaza un adevarat labirint, in care este aproape imposibil sa te descurci fara GPS sau o aplicatie pe telefonul mobil.

Aici pot spune ca Waze nu este de mare ajutor, de fiecare data alegand trasee mai scurte, dar prin munte, mult mai potrivite pentru trasee 4×4.

La acest tablou mai trebuie adaugat si faptul ca sunt foarte multi soferi si turisti pe motociclete si scutere (in special italieni) care nu respecta nicio regula de circulatie.

Din punct de vedere geografic, insula ofera niste imagini cu totul spectaculoase, care merita notate si care compenseaza, intr-o oarecare masura, celelalte neajunsuri.

Bucuresti-Corfu cu Logan 1.0 Sce.JPG 987

Aceasta ar fi in mare, istoria acestei calatorii in insula Corfu cu Loganul 1.0 Sce.

Bucuresti-Corfu cu Logan 1.0 Sce.JPG -925

6 comentarii la „Bucuresti-Corfu cu Logan 1.0 Sce

  • septembrie 1, 2019 la 2:15 PM
    Legătură permanentă

    Eu,sincera sa fiu,as prefera sa citesc niste impresii despre Romania. Are atatea locuri frumoase. Scriem despre orice altceva de bine, totul este mirific la altii,numai despre tara noastra nu scriem sau scriem doar lucruri negative. Sau ati scris undeva si nu vad eu?

    Răspunde
    • septembrie 1, 2019 la 5:50 PM
      Legătură permanentă

      Vreau sa cred ca ati inteles faptul ca va aflati pe un blog auto si nu unul de turism.
      Aceste postari din categoria ” Car Trips” sunt axate pe comportamentul masinii in anumite situatii de trafic.
      Din pacate traficul din Romania nu prea permite o astfel de analiza asupra posibilitatilor masinii.
      Aveti dreptate, „avem atatea locuri frumoase”, numai ca nu prea putem ajunge la ele in conditii decente.
      Cu siguranta atunci cand se va putea voi scrie un astfel de articol si destre un traseu facut prin Romania.

      Răspunde
  • iunie 4, 2020 la 11:04 AM
    Legătură permanentă

    Eu am cumparat Dacia Logan SL 1.0 in 2018. Primul drum l-am facut in Romania de vreo 1500 km. Dupa care am facut un drum de Danemarca de peste 5000 km dus-intors. Pe Germania am mers pe distante scurte cu peste 150km/h. Cel mai bine se comporta la 110km/h. Exact la un an de zile(1 iunie-2019) i-am facut service-ul la Apan Galati, unde un schimb de ulei, filtru ulei, filtru aer si filtrul polen, m-au costat 708 roni. Intre timp am mai facut 2 drumuri de Danemarca, si am ajuns cu masina la 32.250 km. Acum cateva zile m-au sunat sa merg cu masina in service din nou. Am intrebat cat ma costa. Raspunsul a fost: 850 roni cu ulei ELF 5w40 si 950 ronicu ulei Castrol. Am intrat pe google si am cautat preturile la consumabile si…ajungeam maxim la 162 roni. Am mers la un specialist de mi-a sters martorul de service si am schimbat eu uleiul in aproximativ 40 de minute, cu tot cu filtru de ulei si filtrul de aer. Consumabilele m-au costat undeva la 150 roni. Sa inteleg ca ,,specialistii” de la service ar fi executat manopera altfel decat am executat-o eu? Intreb asta, avand in vede diferenta de 700 roni…! O zi faina si drumuri bune!

    Răspunde
  • iulie 23, 2020 la 9:34 AM
    Legătură permanentă

    Si eu m-am lamurit cu reviziile la service. O fac eu … ulei Liqui Molly 0w40 – 5l + consumabile ajung undeva la 420 lei. Cel mai mult ma costa uleiul – undeva la 300 lei ca daca tot o fac eu, sa nu ma zgarcesc… Totusi 800 lei la Logan mi se pare mult. Ce anume costa asa mult? Cat ulei intra la 1.0 SCE?

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.