Brasov-Balcic-Nessebar cu Loganul 1.0 Sce

Primul drum extern in 2020 l-am facut in aceasta luna (iulie), pe litoralul din Bulgaria. Mi-am propus parcurgerea princilapelor zone turistice din jumatatea de nord a a litoralului bulgaresc, urmand sa revin, intr-o alta vacanta, pentru a vizita partea sudica a acestuia.

In aceste conditii, traseul ales a fost cel clasic, cu iesirea din tara pe la Vama Veche, iar pentru cazare, am ales statiunea Balcic. De aici am putut face excursii zilnice, atat spre Nord (Cap Kaliakra, Tyulenovo, Topola)cat si spre Sud (Albena, Nisipurile de Aur, Obzor, Sunny Beach, Nessebar).

Distantele nu sunt foarte mari si pot fi parcurse foarte usor intr-o zi, ramanand astfel si dstul timp pentru a admira marea din toate aceste zone.

Daca tot am vorbit de distante, trebuie spus ca, in total, am parcurs aproape 1700 km in aceasta vacanta. Ca de fiecare data, in ultimii 2 ani, partener de drum a fost Loganul 1.0 Sce. Nici acum nu am fost dezamagit! Masina s-a descurcat foarte bine, atat pe autostrada, cat si pe drumurile nationale din Romania si Bulgaria. In conditiile in care am folosit AC-ul cam jumatate din drum, iar la bord au fost 3 persoane + bagaje, consumul mediu s-a situat la 5%.

Datele tehnice ale acestei calatorii arata cam asa:

Brasov-Balcic-Nessebar cu Loganul 1.0 Sce- C3

Revenind la zonele vizitate, pot spune ca Marea Neagra ofera niste peisaje spectaculoase, care de multe ori rivalizeaza cu cu cele intalnite in insulele grecesti. Iata cateva imagini!

Brasov-Balcic-Nessebar cu Loganul 1.0 Sce- C2

Balcicul l-am revazut dupa 6 ani. Nu am cum sa nu observ schimbarile in bine ale acestei statiuni, avand in prim plan Palatul Reginei Maria.

Brasov-Balcic-Nessebar cu Loganul 1.0 Sce- Palatul Reginei Maria

Brasov-Balcic-Nessebar cu Loganul 1.0 Sce- C1

La final, va las si cateva cuvinte despre Nessebar. Aici vorbim despre o traditie mult mai veche in ceea ce priveste turismul. Nu degeaba este supranumit „Perla Marii Negre” sau „Dubrovnikul Bulgariei”!

Am regasit orasul la fel de frumos, da cu mult mai putini turisti si cu o parte din magazine inchise. Cu toate acestea, plimbarea prin Orasul Vechi a fost o reala placere!

Privelistea oferita de aceasta zona nu are nevoie de prea multe comentarii.

Brasov-Balcic-Nessebar cu Loganul 1.0 Sce- Nesseb

In final, va doresc drumuri bune si vacanta placuta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.